Sport
GIMNASTIKA

Oba naslova u Rijeku
Objavljeno 5. svibnja, 2016.

Prošlog tjedna Osijek je bio gimnastičko središte svijeta, no gimnastička događanja nisu prestala okončanjem Osijek Grand prix Žito Challenge Cupa.

Ovaj put mala dvorana Gradski vrt bila je domaćin završnice državnog gimnastičkog prvenstva školskih sportskih društava za osnovne škole. Sudjelovalo je 11 školskih sportskih društava osnovnih škola kod učenika i 16 kod učenica, a domaćin i organizator bio je Školski športski savez Osječko-baranjske županije u ime kojih je predsjednica Organizacijskog odbora bila Mirna Rajle Brođanac. Premda su se ocjenjivali pojedinačni rezultati, treba reći kako su sva natjecanja na državnoj školskoj razini ekipna pa su stoga nagrađena samo najbolja školska sportska društva u obje konkurencije, ali ne i pojedinačni dosezi.

“Rokus šesti”

Tako su se kod učenika najboljim gimnastičarima pokazali učenici Osnovne škole Brajda iz Rijeke, koji su skupili 310,60 bodova. Druga je bila Osnovna škola Klek iz Ogulina (307,70), a treća Prva osnovna škola iz Čakovca (307,40). Za pobjedničku momčad nastupili su: Antonio Mataković, Vinko Gracija Deković, Noam Travica, Noel Uran, Dario Seršić, a voditeljica je bila Ljiljana Turina-Bujanović. Od slavonskih osnovnoškolaca Školski klub “Rokus” iz Osnovne škole Vladimira Becića iz Osijeka zauzeo je šesto mjesto s 298,60 bodova (Tibor Vivjora, Maks Galjer, Adrian Antolović, NevenL ucian Davidović i Karlo Krstić s voditeljem Miroslavom Pavlinićem), Školski klub “Mladost 3” iz Osnovne škole Josipa Kozarca u Vinkovcima bio je osmi s 290,50 bodova (Karlo Radić, Luka Rajković, Enio Vičević, Kristijan Fabijan i voditelj Jakov Šikić), dok je Školski sportski klub Sokol iz Osnovne škole Dobriša Cesarić iz Požege zauzeo deseto mjesto s 284,80 bodova (Jan Letić, Gabriel Marčetić, Gabriel Šunjo, Matija Markanjević, Matej Čolić i voditelj Dragan Pavlović).

Brođanke “pete”

Kod djevojaka naslov prvaka također je otišao u Rijeku. Najbolje su bile učenice Osnovne škole Srdoči (308,10), ispred ŠŠD-a Feliks iz Osnovne škole Kraljice Jelene iz Solina (306,20) i Osnovne škole Švarča iz Karlovca (305,50). Za riječku ekipu nastupile su Ira Benčinić, Nora Bobić, Mirna Dodik, Mia Dodik i Stella Jakovčić, a voditelj je bio Miroslav Vladilo. Od slavonskih osnovnih škola Osnovna škola Dragutin Tadijanović i školski klub Tadija zauzeli su peto mjesto s 304,20 bodova (Magdalena Krnjaković, Mia Matković, Mirta Rubil, Nikolina Katavić, Inga Karakaš i voditeljica Mirna Mikić), ŠSD Frankopan iz osječke Osnovne škole Frana Krste Frankopana zauzeo je šesto mjesto s 304,20 bodova (Nika Nikolić, Stela-Lara Tenšek, Matea Vidović, Marja Marcić, Lana Luketić i voditeljica Mirela Haber), ŠSD Sokol iz Osnovne škole Dobriša Cesarić iz Požege bio je sedmi s 302,10 bodova (Analena Barić, Tea Čavec, Tonka Pavelić, Lorena Kukić, Lucija Kovač i voditelj Goran Njavro), a ŠSD Golubica iz Osnovne škole Antuna Bauera iz Vukovara zauzeo je osmo mjesto s 301,30 bodova (Vanja Kiralj, Tena Ivanković, Ella Kalentić, Ela Vojtkiv i Asja Štalmajer, a voditelj je Tomislav Ruskaj).

Krešimir LACKOVIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike