Sport
ATLETICO MADRID IZBACIO BAYERN U POLUFINALU LIGE PRVAKA

“Cholo” Simeone na novom finalu može zahvaliti Oblaku
Objavljeno 5. svibnja, 2016.

Vezani članci

U SEVILLI I LIVERPOOLU VEČERAS SE IGRAJU UZVRATNI SUSRETI POLUFINALA EUROPSKE NOGOMETNE LIGE

Šahtar i Liverpool pokušavaju spriječiti španjolski finale

Atletico Madrid prvi je finalist Lige prvaka nakon što je u uzvratnom polufinalnom susretu u Münchenu izgubio od Bayerna 2:1. Ta je pobjeda bila Pirova za Bavarce jer je Atletico zbog pogotka u gostima, budući da je na Vicente Calderonu slavio 1:0, prošao u svoj drugi finale Lige prvaka u posljednje tri sezone. Iako je Bayern na Allianz Areni dominirao posjedom i upućenim udarcima, imao vodstvo preko Alonsa (31) te kazneni udarac Müllera (34), nije uspio izboriti put na San Siro. Prvo je Oblak obranio “penal”, a potom je Griezmann (54) iz kontranapada zabio zlatni pogodak za Madriđane. Lewandowski (74) je vratio nadu Bavarcima, koju je potpuno mogao uništiti Torres (84), no i njemu je jedanaesterac obranio Neuer. Ali, to se na kraju nije osvetilo Atleticu, koji je izdržao sve nalete Bayerna te će nakon 1974. i 2014. dobiti treću priliku za prvu krunu najbolje europske momčadi.

- Igrali smo protiv najboljeg suparnika s kojim sam se susreo u karijeri, pogotovo u prvom poluvremenu. Uživao sam u ovom susretu jer je i moja momčad odigrala jako dobro. Dobro smo se nosili s pritiskom i zabili, što je bilo jako teško. Nevjerojatno je što smo napravili, sada smo pobijedili dvije od tri najbolje momčadi Europe. Ponosan sam na svoje igrače i njihovo izdanje - rekao je presretni Simeone, tvorac ovog “ratničkog” Atletica kojeg je tim stilom igre doveo u vrh španjolskog i europskog nogometa. Ni ovaj put “Cholo” nije bio miran uz liniju terena, a u dva trenutka je iskočio i iz svog naglašeno “emotivnog” stila, među kojima i onaj kada je u završnici pljesnuo vlastitog klupskog predstavnika. Jedan od Atleticovih junaka, slovenski vratar Oblak, priznao je kako je njegova momčad imala i sreće.

- Bio je ovo vrlo težak susret, pogotovo u prvom poluvremenu u kojem nismo bili baš dobro organizirani. Imali smo puno problema i sreća je da smo gubili samo 1:0. Izgubili smo susret, ali najvažnije je da smo u finalu.

Poraz od Atletica donio je i potvrdu europskog neuspjeha Guardiole s Bayernom, s kojim je u polufinalu ispadao sve tri godine svog boravka u Münchenu, i to sva tri puta od španjolskih klubova (Real Madrid, Barcelona). Iako žali što nije uspio Bavarcima donijeti šestu europsku krunu, Guardiola ističe kako je sretan zbog rezultata i igara njegove momčad u ove tri godine.

- Bila je ovo dobra utakmica i siguran sam da su svi diljem Europe uživali. Napravili smo sve što smo mogli i ponosan sam na svoje igrače. Žalostan sam zbog ispadanja, ali sretan zbog načina kako smo igrali. Ovaj klub ima svijetlu budućnost. Sada smo svi tužni, ali možemo biti ponosni na ono što smo napravili ove sezone. Sretan sam što sam radio ovdje upravo zbog ovih igrača. Naravno da sam htio osvojiti Ligu prvaka s Bayernom, dao sam sve od sebe, dao sam svoj život za ovu momčad. Neosvajanje ovog trofeja ne mijenja ništa - poručio je Guardiola nakon oproštaja od Europe. I dok kapetan Lahm žali što nisu nagradili sebe i Guardiolu finalom za posljednje tri godine, neki u Bayernovim redovima bili su puno oštriji nakon ispadanja. Predsjednik Rummenigge smatra da su suci njegov klub teško oštetili, zbog zaleđa Griezmanna te kaznenog udarca za Atletico gdje je po njemu prekršaj bio izvan kaznenog prostora. Još žešći bio je Vidal okarakteriziravši prolazak Atletica kao pobjedu ružnog nogometa naspram onog najboljeg na svijetu te kako Atletico nije zasluženo u finalu. G. Roguljić

Možda ste propustili...

RUKOMETAŠI OSIJEKA PORAŽENI OD SESVETA

Nakon Kupa ligaški bodovi su imperativ

Najčitanije iz rubrike