Dome slatki dome
BRZO, JEFTINO I PRAKTIČNO

Uredite svoju oazu mira: Jednostavni načini da osvježite spavaću sobu
Objavljeno 5. svibnja, 2016.
Stručnjaci preporučuju da se izbace svi jastuci kojima se ne koristite

Dosadio vam je izgled vaše spavaće sobe? Nedostaje vam vremena, novca i inspiracije da biste nešto značajno promijenili? Zašto ne biste odvojili jedan vikend i svoju spavaću sobu pretvorili u oazu mira?

Uz sljedećih nekoliko savjeta i trikova uvjerit ćete se koliko je to zapravo jednostavan, jeftin i brz posao.

Nabavite svjetiljke

Nabavite dvije jednake stolne svjetiljke i stavite ih s obje strane kreveta. Ako već imate svjetiljke, budite maštoviti te prebacite marame preko njih ili zamijenite sjenilo. Ako se odlučite za neki određeni uzorak, slobodno idite korak dalje. Naime, možete kombinirati svjetiljke s, primjerice, zavjesama ili okvirima za slike.

Osvježite posteljinu

Kad dođu topliji mjeseci, razmislite o tome da promijenite posteljinu. Najbolje bi bilo da se odlučite za jednostavnu bijelu posteljinu napravljenu od stopostotnog pamuka. Da biste “razbili” bjelinu, ubacite nekoliko jastuka i prekrivač u nekoj veseloj boji.

Izbacite višak jastuka

Stručnjaci preporučuju da se iz spavaće sobe izbace svi jastuci kojima se ne koristite. Posve je dovoljno da imate po jedan “normalan” jastuk te po još jedan ergonomski jastuk za vrat. Sve ostalo je suvišno jer skuplja prašinu i predstavlja idealno leglo za bakterije i grinje.

Ogledalce, ogledalce

Zrcalom ćete vizualno povećati spavaću sobu i dodati svjetlost. Postavite ga u jedan od kutova u spavaćoj sobi. Ako želite da vam zrcalo visi sa stropa, u bolje opremljenim trgovinama možete pronaći svu potrebnu opremu. Još vam samo ostaje da svoju “jaču polovicu” zamolite da postavi zrcalo i možete krenuti s ogledanjem i uživanjem.

Vaša mala umjetnička djela

Dosadili su vam gobleni i stare slike koje godinama gledate na zidovima? Zašto u svoj prostor za relaksaciju i odmor ne biste stavili nešto svoje? Izaberite omiljene slike svoje obitelji, kućnih ljubimaca ili one s putovanja. Kupite ili napravite okvire raznih boja i veličina i stavite slike u njih. Okvire stavite svuda po sobi – na zidove ili na ormariće. Neka vam vaše uspomene iz prošlosti budu pokretači u budućnosti. (T.K.)

ZRCALOM

ĆETE VIZUALNO POVEĆATI SPAVAĆU SOBU I DODATI SVJETLOST

Možda ste propustili...

DETALJI ZA VRTOVE I TERASE

Užitak i odmor u toplim danima

NARCISE CVATU SAMO JEDNOM U SEZONI

Idealan cvijet za početnike

Najčitanije iz rubrike