Dome slatki dome
MOŽE SE KORISTITI U SVIM PROSTORIJAMA

U modi je smeđa boja - Tamnije nijanse za intimu i toplinu
Objavljeno 5. svibnja, 2016.
Uz smeđe zidove obavezno ide svjetliji pod

Za sve one koji su skloni eleganciji, profinjenosti i nešto ugušenijim bojama najnoviji trendovi nude idealnu priču - uvedite smeđu boju u svoj dom! Ova je boja odlična za kombiniranje s većinom boja, a nešto tamnije nijanse stvaraju intimu i topao ugođaj.

Možete ju uvesti u svako prostoriju: dnevni boravak, blagovaonicu ili spavaću sobu.

Ako ju koristite na zidovima, obvezno uvedite svjetliji pod kako biste ostvarili kontrast u prostoru i time još više naglasili ovu elegantnu boju.

U dnevnom boravku koristite ju na sjedećoj garnituri i namještaju. Uz ovakav izbor preporučljivo je uvesti neku drugu trendovsku boju u detaljima. Crvena boja odličan je odabir za profinjen ugođaj doma. Klub stolić i dekorativni predmeti u crvenoj boji bit će idealan odabir.

Drugi je odabir, za one koji vole dinamičan i atraktivan prostor, uvođenje žute i plave boje. Smeđa se odlično kombinira s tim bojama, a ukupan izražaj vrlo je osebujan.

Tamne elemente namještaja poželjno je osvijetliti LED rasvjetom i dekorirati svijetlim dekorativnim predmetima. Na taj će način ova boja ponovno doći do maksimalnog izražaja!

U blagovaonici je smeđu boju poželjno uvesti kroz stol i stolice, ili okolne zidove i podove. Ako su pod i zid tamni, neka tepih i blagovaonički stol čine kontrast. Tom ćete kombinacijom postići scenski efekt, koji je vrlo atraktivan. Cijeli je dojam potrebno pojačati velikim lusterom.

Za one koji žele nešto svjetlije prostore, moguće je uvesti tamnosmeđu boju u detalje namještaja - korpus ormara te pojedine dijelove namještaja. Ploča blagovaoničkog stola može biti svjetlija, a noge stola u smeđoj boji. Ovakve su kombinacije vrlo zanimljive i profinjene te stavaraju velike kreativne mogućnosti.

Spavaća soba je prostor u kome odabir tamnosmeđe kao bazne boje može biti odličan. To je već sam po sebi smiren prostor, pa mu ova boja još dodatno naglašava funkciju.

Garderobni ormari trebaju biti jednostavni, a igra tamnog stakla unutar tamnosmeđih okvira odličan je odabir. Postignuta je jednostavnost, ali ujedno i dinamika i ljepota. Uz ovakav ormar moguće je kombinirati jednobojnu ili dvobojnu komodu u kojoj je tamnosmeđa boja obvezna tema.

Uz ovakav sklad moguće je kombinirati bilo koju boju, a tamnoplava je odličan odabir za spavaću sobu. Osim što je u trendu, vrlo je smirujuća. Za one kojima nedostaje živosti, dovoljno je dodati žute detalje! Ne zaboravite na asimetričnu rasvjetu i oblik noćnih ormarića!

Ponovno otkrijte svu ljepotu ove boje i budite u trendu na nov i zanimljiv način!

Izabela GALOVIĆ NINIĆ, dipl. ing.arh.

TAMNE

ELEMENTE NAMJEŠTAJA POŽELJNO JE OSVIJETLITI LED RASVJETOM

Možda ste propustili...

DA ORHIDEJE DUGO I LIJEPO CVATU

I biljke vole piti zeleni čaj

DIZAJN: KOMFOR UZ MALE ZAHVATE

Pripremite se za ugodno opuštanje

Najčitanije iz rubrike