Sport
KORMILO U ISTIM RUKAMA

Zoran Zekić vodit će bijelo-plave i sljedeće sezone
Objavljeno 4. svibnja, 2016.

Vezani članci

KONAČNO POTPISAN UGOVOR O PRIMOPREDAJI VLASNIŠTVA NAD OSJEČKIM PRVOLIGAŠEM

Vrkić: Ovo je zalog stabilnosti NK Osijek Meštrović: Sljedeći je na redu stadion!

Nakon što su osigurali prvoligaški status, u redovima osječkog prvoligaša već su se okrenuli slaganju priče za sljedeću sezonu koja bi, očekuje se, konačno trebala označiti kraj trogodišnje agonije borbe za opstanak.

Svjetla reflektora u tjednima koji dolaze neće više biti toliko usmjerena prema terenu, premda su pred Osijekom još dva susreta ove sezone, nego će se više pozornosti poklanjati onome što će raditi logistika. Prvi je korak napravljen, a on i nije bio dvojben. Naime, bijelo-plave će u novu sezonu povesti isti trener – Zoran Zekić.

Još nema ugovor

Nema ni razloga da se postavlja pitanje povjerenja jer trener je jedini cilj – opstanak u prvoligaškom društvu ispunio najranije u protekle tri godine.

- Razgovarao sam s predsjednikom Uprave Ivanom Meštrovićem i u tom smo se razgovoru dotaknuli svih strateških pitanja vezanih uz sljedeću sezonu. Zasad mogu samo reći kako će pripreme za novu sezonu početi 8. lipnja - kaže Zekić.

Trener, istina, još pred sebe nije dobio novi ugovor, ali to bi trebala biti stvar tehnike. Neće se dogoditi nikakvo iznenađenje u tom pogledu, pa bi Zekić trebao dobiti priliku modelirati momčad po svojoj želji.

- S obzirom na ugled koji Osijek ima, prva mi je želja stvoriti ofenzivniju i okomitiju igru prema suparničkim vratima. Naravno, u tom se podrazumijeva i lakše postizanje pogodaka negoli je to slučaj bio ove sezone - najavljuje Zekić.

Koliko će to biti u mogućnosti ostvariti dosta će ovisiti i o igračkim pojačanjima koje će dobiti. Zekić je prioritetne pozicije označio.

- Napadač, agresivni veznjak i lijevi bok. To je ono što nam je najpotrebnije. Uz kadar kojim raspolažemo trebamo dovesti pojačanja ako želimo učiniti rezultatski iskorak. Moja je želja imati po dva rješenja na svakoj poziciji. To znači 20 igrača i tada se mogu mirno posvetiti pripremama za novu sezonu - kaže Zekić.

Definirati proračun

Sad na scenu stupa sportski direktor Alen Petrović, koji s glavnim skautom Ivom Vranješom praktično otkako je stupio na funkciju "češlja" tržište u potrazi za pravim pojačanjima. No, zasad Petrović još uvijek ne zna što će moći ponuditi odabranim igračima.

- Još nismo dobili budžet kojim ćemo raspolagati u sljedećoj sezoni, pa je nezahvalno govoriti o tome što ćemo napraviti u prijelaznom roku. Vjerujem kako će biti otvoren prostor za dovođenje igračkih pojačanja, ali dok to ne bude službeno, ne mogu ništa posebno reći o toj tem - kaže Petrović.

Igrački kadar osječkog prvoligaša sigurno će doživjeti promjene. Koliko će ih biti ovisit će najviše o financijskim mogućnostima. Nekima od igrača iz postojećeg kadra, poput Špičića i Šorše, istječu ugovori, a u ovom je trenutku mala vjerojatnost kako će oni i dogodine nositi bijelo-plavi dres. Drugima, pak, prestaje posudba, primjerice Šariću, koji bi mogao imati budućnost u Osijeku. Zekić ne bi imao ništa protiv da se Šariću ponudi ugovor. Prodaje, ovog ljeta, čini se, neće biti tema u Gradskom vrtu. Tako i treba biti ako se misli pojačati momčad.

- Većinu pojačanja koja planiramo želimo riješiti najkasnije do kraja prvog tjedna priprema, a onda ćemo vidjeti što će se nuditi dalje. Znate i sami kako većina slobodnih igrača prvo vrti inozemne ponude, pa tek onda gleda na domaće. Strpite se još malo. Kada bude određen budžet, stvari će se početi brzo razvijati. Uostalom, tako i mora biti jer nećemo imati previše vremena između završetka ove sezone i početka priprema za sljedeću - zaključio je Petrović.

Dalibor KELER

PRIPREME 8. LIPNJA

Nogometaši Osijeka započet će pripreme uoči EP-a

ZORAN ZEKIĆ

trener NK Osijek

Napadač, agresivni veznjak i lijevi bok. To je ono što nam je najpotrebnije u smislu pojačanja.

Možda ste propustili...

IZBOR NAJBOLJIH SPORTAŠA ĐAKOVA ZA 2023. GODINU

Ispred svih su Ivana i Andrej

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

Najčitanije iz rubrike