Sport
KONAČNO POTPISAN UGOVOR O PRIMOPREDAJI VLASNIŠTVA NAD OSJEČKIM PRVOLIGAŠEM

Vrkić: Ovo je zalog stabilnosti NK Osijek Meštrović: Sljedeći je na redu stadion!
Objavljeno 4. svibnja, 2016.

OSIJEK - NK Osijek konačno je i službeno dobio nove vlasnike. Iako su Ivan Meštrović i Lorinc Meszaros već duboko ušli u poslovanje osječkog prvoligaša, tek su sada formalno postali vlasnici kluba jer se moralo čekati odobrenje Ministarstva financija RH o provođenju transakcije. Ta potvrda stigla je prije desetak dana, pa je gradonačeknik Ivan Vrkić odlučio organizirati svečano potpisivanje ugovora o primopredaji u prostorijama gradske uprave. Na toj maloj svečanosti bili su predstavnici Grada Osijeka i Gradskog vijeća, koje je odigralo važnu ulogu u rješavanju pitanja prodaje NK-a Osijek, te predstavnici novih vlasnika NK-a Osijek.

- Ovo je konačni kraj procesa preoblikovanja NK-a Osijek i zbog toga sam vrlo zadovoljan. Jednu odličnu priču odradili smo na najljepši mogući način te se nadam kako će NK Osijek u godinama koje dolaze biti na ponos i čast svih naših sugrađana. Momčad je na terenu odradila posao oko ostanka u prvoligaškom društvu, a mi smo za stolom sada odradili posao koji bi klubu trebao donijeti stabilnu budućnost. Zahaljujem Ivanu Meštroviću i Lorincu Meszarosu što su se odlučili na ovaj korak, a njihovim ulaskom u klub stvoreni su uvjeti za daljnja ulaganja, prije svega u infrastrukturu. Što se grada tiče, to je višestruka korist, jer smo skidanjem NK-a Osijek s gradskih jasli otvorili mogućnost ulaganja i razvoja ostalih sportova u gradu Osijeku. NK-u Osijek ostat će dotacije za Školu nogometa, a sredstva koja je prije trošio NK Osijek sada ćemo moći preusmjeriti - rekao je Ivica Vrkić, osječki gradonačelnik.

Što se novih vlasnika tiče, oni već više od dva mjeseca rade punom parom. Najveći dio dugova je već vraćen, a užurbano se radi na ojačavanju momčadi za sljedeću sezonu. Dakle, oni su sve to radili na čisto povjerenje, ulažući vlastiti novac u klub koji formalno još nije bio u njihovim rukama. Sada kada jest, trebat će provesti skupštinu na kojoj će biti imenovani ljudi koji će voditi NK Osijek u godinama koje dolaze.

- Posebno zahvaljujem Gradu Osijeku, Gradskom vijeću i naročito gradonačelniku Ivanu Vrkiću, koji se u ovom slučaju nije postavio kao čelnik gradske uprave, nego kao prijatelj i navijač NK Osijek. Nismo došli samo spasiti Osijek, već je naša misija vratiti ga na mjesto na koje pripada u hrvatskom nogometu, ali i u javnom životu grada. Želimo biti perjanica Osijeka u svakom smislu. Grad Osijek nam je dao povjerenje, a mi smo unatoč birokratskim preprekama u posljednjim mjesecima ulagali novac u NK Osijek a da formalno još nismo bili vlasnici. Povjerenje je jako važna stvar, a mi se nadamo kako ćemo opravdati ovo koje smo dobili od Grada. Želim naglastiti kako suradnja s Gradom Osijekom ne završava potpisivanjem ovih ugovora. Naprotiv, ona tek počinje, a sljedeći je korak rješavanje pitanja stadiona u Gradskom vrtu. Ako želimo biti uzoran klub, moramo imati i takav stadion. Zasad još ne mogu reći hoćemo li ići u gradnju novog ili sanaciju postojećeg stadiona, ali javnost će biti na vrijeme obaviještena o tome - rekao je Ivan Meštrović, predsjednik Uprave NK-a Osijek.D.Keler

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike