Regija
20. SPORTSKE IGRE MLADIH

Iz “grada heroja” krenula najbrojnija
sportska manifestacija u Hrvatskoj
Objavljeno 3. svibnja, 2016.

Spektakl u Vukovaru! Tako se može opisati svečano otvorenje 20. Sportskih igara mladih održano u Vukovaru.

Prepuna dvorana, oko 2000 djece, dočekalo je proslavljenu zlatnu olimpijku Janicu Kostelić, koja je upalila olimpijski plamen i prerezala tortu Igara. “Dolazim iz sporta i smatram da je sport vrlo pozitivna grana za djecu, koju treba usmjeriti prema sportu, da se druže. Projekata za sport ima puno, ali mislim da je to još sve premalo, istaknula je Janica.

- Želim se zahvaliti u ime svih nas, djece koja smo proteklih 20 godina bili dio Sportskih igara mladih. Igre su zakon! Uz Igre, mnoga djeca su stvorila lijepe i vrijedne uspomene na sport, druženje i zabavu koje nas čine boljima dok odrastamo. Sportskim igrama mladih, ovogodišnjim i budućim sudionicima želim mnogo uspjeha, rekla je između ostaloga Luna Uglik, učenica OŠ Dragutina Tadijanovića Vukovar, u pozdravnom govoru u ime djece.

- Oduševljeni smo činjenicom da Igre kreću iz Vukovara. Želimo potaknuti djecu da kroz jedno takvo natjecanje nemaju nikakav teret rezultata, da svi budu skupa i zajedno provode svoje vrijeme i da to iskoriste na najbolji način, rekao je predsjednik Organizacijskog odbora Sportskih igara mladih Zdravko Marić.

Nakon svečanog otvorenja krenula je “Turneja radosti” u kojoj se igraju graničar i trči utrka na 60 metara. Nakon Vukovara “Turneja radosti” je danas u Vinkovcima, a u četvrtak grad domaćin je Osijek.

Sportske igre mladih održavaju se trenutno u tri države – Hrvatska, Bosna i Hercegovina te Srbija, s namjerom širenja na još veći broj zemalja. U 2015. godini u Hrvatskoj je sudjelovalo iznad 62.000 sudionika, u Bosni i Hercegovini natjecalo se oko 38.000 djece i mladih, a u Srbiji je sudjelovalo oko 30.000 sudionika.

Mario KOKAJ
Paljenje plamena

Olimpijski plamen je u pratnji djece donijela Hermana Dermiček, perspektivna sportašica Grada Vukovara za 2015. godinu i državna prvakinja u dizanju utega. Plamen su zajednički upalili pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta Janica Kostelić, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Marija Budimir, te savjetnik ministra turizma Ivo Bašić, predsjednik Organizacijskog odbora Sportskih igara mladih Zdravko Marić, te sportašica Hermana Dermiček.

DESET SPORTOVA

Kao najmasovnija sportska manifestacija u ovom dijelu Europe, Igrama se pruža prilika djeci osnovnih i srednjih škola da od travnja do kolovoza besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova. Riječ je o malom nogometu, rukometu, odbojci, uličnoj košarki, tenisu, stolnom tenisu, šahu, odbojci na pijesku, graničaru i utrci na 60 metara

Možda ste propustili...

DVOSTRUKI “FESTIVAL DEMOKRACIJE”

Na isti dan izbori za EU i mjesne odbore

U UTORAK OD 16 DO 18 SATI

Darivanje krvi u OŠ Petrijevci

OPĆINA: OBAVIJEST, OPOMENA PA KAZNA

Za zapuštene okućnice kazne od 300 do 1300 €

Najčitanije iz rubrike