Crna kronika
POLICIJA U VINKOVCIMA IZVJESTILA O NASTAVKU AKCIJE “BIG DEVIL”

Uhićena 16-orica dilera, među njima i policajac i djelatna vojna osoba
Objavljeno 3. svibnja, 2016.
Svi uhićeni su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku

VINKOVCI – Zbog proizvodnje i prodaje narkotika uhićeno je 16 osoba na području Vukovarsko-srijemske županije. Uhićenici su u dobi od 19 do 37 godina, najviše ih je s područja grada Vinkovaca, a među njima je i jedan policajac (zaposlenik PU istarske) i jedna djelatna vojna osoba. Uhićenja su se odigrala proteklog vikenda, a radilo se o “složenoj operaciji” naslonjenoj na operativnu akciju kodnog naziva “Big devil” koju je PU u Vinkovcima od listopada 2015. godine provodio u suradnji s USKOK-om i s policijom Crne Gore.

Uhićenjima je prethodilo višemjesečno opsežno i kompleksno kriminalističko istraživanje koje su provodili policijski službenici kriminaliteta droga PU vukovarsko-srijemske. Kako je rekao voditelj Službe kriminalističke policije PU u Vinkovcima Mario Karamatić, kompletna krimistraga obuhvatila je više krajeva Hrvatske, Srbiju i Crnu Goru, a rezultiralo je to uhićenjima i zapljenom droga.

– Na temelju naloga Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru pretraženi su domovi, prostorije i automobili koje koriste osobe nad kojima je provođeno kriminalističko istraživanje. Pronađeno je više stotina tableta ecstasy, više stotina grama različitih vrsta droga (marihuana, speed, hašiš). Pronađeno je i oduzeto i 7300 kuna, digitalne vage, oružje (dva revolvera) i hladno oruđe (metalni bokser) i 16 mobilnih telefona – rekao je voditelj Odjela kriminaliteta droga PU vukovarsko-srijemske Goran Lovrić. Surađivalo se pritom i s PU zagrebačkom i PU primorsko-goranskom, uz koordinaciju Službe kriminaliteta droga policijskog nacionalnog ureda MUP-a.

Osim 16 uhićenih osoba, za još jednom osobom je raspisana tjeralica. Također, spomenuti uhićeni policijski službenik je, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela, udaljen iz službe. Svi uhićeni su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku. Prema rečenome, sumnjiči ih se da su se od sredine 2015. do travnja 2016. godine bavili kupnjom radi dajnje prodaje opojne droge i posredovanjem u kupnji i prodaji droge, kao i da su organizirali mrežu preprodavatelja i posrednika u prodaji droga na vukovarsko-srijemskom području.

Sanja BUTIGAN

Ova akcija nastavak je nedavne velike policijske akcije “Big devil”, kada je zaplijenjeno ukupno 78 kilograma marihuane, razno vatreno oružje, poput strojnice, pištolja, ali i značke kriminalističke i temeljne policije. Tada je zaplijenjeno bilo i 90 kilograma duhana i veća novčana sredstva.

– Tu je akciju Služba kriminalističke policije PU vukovarsko–srijemske provodila u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i u suradnji s policijom Crne Gore – rečeno je novinarima.

Možda ste propustili...

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

NOVA ŽRTVA PREVARANATA JE 79-GODIŠNJAK

Zbog želje za kriptovalutom izgubio desetke tisuća eura

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

Najčitanije iz rubrike