Novosti
PREMIJER OREŠKOVIĆ:

Karamarko, Petrov i ja stalno razgovaramo
Objavljeno 2. svibnja, 2016.

Premijer Tihomir Orešković u razgovoru za Dnevnik Nove TV prokomentirao je gotovo svakodnevna razilaženja među koalicijskim partnerima. Na pitanje kako misli provoditi reforme kad konstantno neki partneri prijete novim izborima i preslagivanjem, odgovorio je: “Kad god se formira novi tim, svima nama je jasno – mi nismo došli iz jedne stranke, nego je ovo koalicija. Ja uopće nisam bio na političkoj sceni, nego sam došao iz poslovnog sektora. Svi smo u početku, prvih 100 dana, bili u fazi upoznavanja, gdje smo zajedno prošli kroz kvalitetne rasprave. Rasprava možda negdje nije tipična, možda neke strukture nemaju rasprave. Ova vlada ima rasprave i na kraju smo donijeli kvalitetne solucije.”

Rekao je kako 100 posto vjeruje u Vladu.

- Kad gledamo prije tjedan dana ili mjesec dana, svi su pričali da nema reformi. Već danas pričaju – možda su ove reforme preambiciozne. U ovom razdoblju moglo se činiti kao da Vlada ne funkcionira. Netko je na kraju trebao provesti i definirati te reforme. Na kraju je to ova vlada napravila - istaknuo je premijer.

Na pitanje vjeruju li si Tomislav Karamarko i Božo Petrov, rekao je: “Apsolutno. Oni su partneri. Možda imaju malo oštrije mišljenje. Ali na kraju nas trojica uvijek sjednemo i razgovaramo, imamo i neke dodatne rasprave. Ali trebamo početi gledati rezultate. Mislim da po novinama imamo dosta spinova ili probnih balona. Možda neke rasprave djeluju žešće na televiziji. Kao čovjek koji je došao iz poslovnog sektora, mislim da bi svi građani trebali gledati rezultate.”(D.Pav.)