Sport
KNEŽEVIĆ DOKAZAO LIDERSKE KAPACITETE

Nogometaši Osijeka pobjedom nad Hajdukom prekinuli dvije crne serije
Objavljeno 3. svibnja, 2016.
Zanimljivo, Osijek ove sezone ima bolji međusobni omjer s Hajdukom

Nogometaši Osijeka protiv Hajduka prekinuli su seriju od pet susreta u kojima nisu zabilježili pobjedu, ali ni postigli pogodak. Post je trajao 543 minute, a da sve postane stvar prošlosti, pobrinuo se Josip Knežević, koji je dvama pogotcima srušio Splićane.

Zanimljivo, Osijek ove sezone ima bolji međusobni omjer s Hajdukom jer ga je u Gradskom vrtu oba puta pobijedio, a na Poljudu su “bijelo-plavi” jednom remizirali, dok su jesenas poraženi.

Slavljeničko raspoloženje

Druga pobjeda nad Splićanima došla je u trenutku kada je Kohorta slavila 28. rođendan, a samo dva dana prije svoj rođendan proslavio je i trener Zoran Zekić. Slavljeničko raspoloženje bilo je pojačano i terminom odigravanja susreta, na Praznik rada. No “bijelo-plavi” su se itekako morali naraditi kako bi stigli do te pobjede. Iako su već znali kako više ni teorijski ne mogu kliznuti na devetu poziciju, koja vodi u kvalifikacije za opstanak u Prvoj ligi, prvi dio susreta “bijelo-plavi” su opet izgledali ukočeno. U tom dijelu susreta imali su i sreće što Hajduk neke svoje prilike nije realizirao. No u nastavku susreta slika se promijenila.

U junaka susreta prometnuo se dvostruki strijelac Josip Knežević i time pokazao kako je sposoban u sljedećoj sezoni povesti Osijek u nove izazove, zbog čega je ove zime i doveden. Isplatilo ga se malo pričekati. Uz njega, solidne role odigrali su i sudionici za oba pogotka Grgić i Čuljak, neumorni Arsenić i vrlo mirni i čvrsti Lesjak, a zanimljivih stvari pokazao je i Mioč.

Trijumf nad Hajdukom dodatno je uljepšao spoznaju kako je još jedna teška sezona za nogometaše Osijeka završila uspješno. Osijek je ove godine opstanak uspio osigurati dva kola prije kraja, pa će u te preostale dvije utakmice, protiv Rijeke i Intera Zekić, dobiti mogućnost pružanja prilike i igračima koji su imali manju minutažu ove sezone.

- Imamo dosta problema s ozljedama i kartonima, pa će neke od tih promjena u momčadi biti i zbog više sile. No još na početku proljetnog dijela sezone rekao sam kako bih volio što prije osigurati opstanak da bismo mogli dati priliku mladim igračima. Imali smo prilike spas osigurati i ranije, ali nije ni ovako loše, jer naši navijači sada neće morati strepjeti do posljednjih trenutaka sezone. Možda više nemamo rezultatskih imperativa, ali imamo obvezu u preostala dva susreta ostaviti što bolji dojam i odigrati ih sebi za dušu i za oko naših navijača - kaže Zekić.

Slijede bolji dani?

Osijek u posljednje vrijeme nije djelovao baš uvjerljivo, no do cilja je ipak stigao ranije negoli u prethodne dvije sezone. Naravno, s obzirom na to da je s dolaskom novih vlasnika i promjene vodeće strukture klub krenuo putem stabilizacije, toplo se nadamo kako u skorijoj budućnosti NK Osijek i njegovi navijači više neće morati proživljavati slične dramatične trenutke.

- Napravili smo dobar posao, iako smo u posljednje vrijeme imali puno problema s realizacijom. Sjećam se kako je sve depresivno izgledalo kad sam došao. Imali smo samo četiri boda, Kohorta je bila u bojkotu, stanje u klubu bilo je nezavidno i malo je toga upućivalo na uspješan rasplet. Sjećam se da smo nakon poraza u Puli za Istrom 1961 zaostajali devet bodova. Tada je to izgledalo nedostižno, a danas imamo deset bodova više od njih. Možda nismo uvijek igrali najljepše za oko, ali to mi nije bilo ni važno jer smo doslovce živjeli na rubu. Vjerujem kako će novi vlasnici donijeti bolje dane u Gradski vrt. Samo ne smijemo biti euforični i očekivati čuda preko noći kada je sljedeća sezona u pitanju. Ambicije će nam sigurno biti veće nego ove sezone, a to Osijek svojim ugledom u HNL-u i zaslužuje. Nadam se kako će i naša igra u sljedećoj sezoni poprimiti konture koje želim - zaključio je Zekić.

Dalibor KELER
Možda ste propustili...

HRVATSKA FUTSAL REPREZENTACIJA IGRA ZA ODLAZAK NA SP

Idemo se plasirati u Uzbekistan!

KREĆE POLUFINALNA SERIJA DOIGRAVANJA ODBOJKAŠA ZA PRVAKA HRVATSKE

Mursaši kod Ribola Kaštela priželjkuju reprizu Kup izdanja

Najčitanije iz rubrike