Regija
U ČAKOVCU POTPISAN UGOVOR

Suradnja Vukovara i
Međimurske županije
Objavljeno 2. svibnja, 2016.

VUKOVAR – Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava i međimurski župan Matija Posavec potpisali su Pismo namjere o zaključenju Sporazuma o suradnji između Grada Vukovara i Međimurske županije, a učinili su to u prigodi svečane sjednice Skupštine Međimurske županije u Muzeju Međimurja, u okviru obilježavanja Dana Međimurske županije. Penava je u Čakovcu boravio na poziv župana Posaveca.

– Međimurje i Vukovar imaju posebne poveznice, osobito kroz Domovinski rat. Prošlost moramo ostaviti tamo gdje joj je i mjesto, ali nas zato sadašnjost i budućnost moraju još jače povezati. Na obostrano zadovoljstvo i korist idemo surađivati i donositi dobrobit svojim zajednicama i našoj državi Hrvatskoj – kazao je gradonačelnik Vukovara nakon potpisivanja sporazuma.

Međimurska županija do sada je, kako je rečeno, vrlo aktivno pomagala svaku akciju vezanu uz grad Vukovar, a trenutna je inicijativa vezana uz pomoć obnovi vukovarskog vodotornja.

– Prema potpisanome, zajednički će se nastaviti raditi na daljnjem očuvanju sjećanja na herojske branitelje Vukovara među kojima je i značajan broj naših heroja iz Međimurja. Prije 26 godina međimurski branitelji krenuli su u obranu herojskog grada Vukovara, što ne smijemo zaboraviti. Ako ova suradnja i podrška obnovi vodotornja i svi oni projekti koji će biti od strateškog interesa razvoja grada mogu biti pomoć Međimurske županije, bit ćemo sretni jer mislimo da Vukovar to zaslužuje – naglasio je Posavec.(S.B.)

Najčitanije iz rubrike