Osijek
SURADNJA ŽUPANIJE I FONDA ZA ZAŠTITU I ENERGETSKU UČINKOVITOST

Obnova pročelja i krovišta
retfalačke Zdravstvene stanice
Objavljeno 2. svibnja, 2016.
Vrijednost je projekta 977 tisuća kuna, kaže župan

Od 2010. godine pa do danas, u suradnji s Fondom za zaštitu i energetsku učinkovitost, Osječko-baranjska županija realizirala je projekte energetske obnove nestambenih zgrada ukupno vrijedne 51 milijun kuna. Od tog iznosa 33 milijuna kuna subvencionirao je spomenuti fond. Sredstva su iskorištena za obnovu pročelja, stolarije i krovišta.

Najnoviji u nizu tih projekata je projekt energetske sanacije ovojnice zgrade Zdravstvene stanice Retfala, za čiju su realizaciju jučer sporazum potpisali župan Vladimir Šiljagić i Miroslav Sikora, ravnatelj Doma zdravlja Osijek.

- Vrijednost je projekta 977 tisuća kuna, od čega svaki s po 40 posto sudjeluju Fond i Županija, dok je preostalih 20 posto sredstava iz svog poslovanja osigurao Dom zdravlja - izvijestit će župan. Ravnatelj Sikora pobrojava kako će se tim sredstvima obnoviti fasada, zamijeniti stolarija i sanirati krov retfalačkog Doma zdravlja.

- Kako je prije dvije godine obnovljen dio zgrade u kojemu je ljekarna, sada će ovaj objekt u cijelosti dobiti osvježeni izgled i što je najvažnije uštedu u održavanju, posebice u grijanju - rekao je Sikora, procijenivši kako će radovi biti gotovi do jeseni. Ova zdravstvena ustanova pokriva područje s oko 20 tisuća mještana.

Župan Šišljagić najavio je kako će se paralelno raditi i na još jednom sufinanciranom projektu - obnovi osnovne škole Dalj. Taj je projekt vrijedan gotovo 600 tisuća kuna, a Fond je osigurao čak 80 posto toga iznosa. (D.Ku.)

977

tisuća kuna vrijedan je ovaj projekt

390

tisuća kuna, 40 posto, subvencija je Fonda

Možda ste propustili...

HRVATSKO DRUŠTVO ZA BUBREG HRVATSKOG LIJEČNIČKOG ZBORA

Kongres nefrologa od 12. do 14. 4.

RETREEART ORGANIZIRA NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U PRIRODI

Šumska kupka: Zastani, udahni i rascvjetaj se!

Najčitanije iz rubrike