Autoglas
PLUS X AWARD 2016

Volkswagenovim modelima 4 nagrade
Objavljeno 3. svibnja, 2016.

Vezani članci

OBLJETNICA KULTNOG SPORTSKOG VOZILA

Volkswagen slavi 40. rođendan Golfa GTI

Poželjna nagrada za inovacijska postignuća “Plus X Award” ove godine odlazi u ruke četiriju Volkswagenovih modela: novi Tiguan, aktualni Touran, Phideon koji će biti dostupan samo u Kini i studija T-Cross Breeze. Svi su dobili nagradu za “Proizvod godine 2016./2017.”

Titulu „Proizvoda godine“ dobivaju samo inovacije koje su osvojile najviše potkategorija ove nagrade – takozvane dokaze o kvaliteti. Novi Tiguan i Touran osigurali su dokaze o kvaliteti za područja “Visoke kvalitete”, “Dizajna”, “Udobnosti rukovanja” i “Funkcionalnosti” te su sukladno tome odlikovani kao “Kompaktni SUV godine 2016./2017.” i “Kompaktni monovolumen godine 2016./2017.” Nova limuzina Phideon, koja je posebno razvijena za kinesko tržište, također je dobila iste dokaze o kvaliteti kao modeli Tiguan i Touran. Ovaj model žiri je nagradio titulom “Limuzine više klase u 2016./2017. godini”. Osim toga je studiji T-Cross Breeze, koja je prvi put predstavljena na ovogodišnjem Salonu automobila u Ženevi, dodijeljena titula “Studija godine 2016./2017.” T-Cross Breeze je prvi otvoreni SUV u njegovoj klasi, a predstavlja kombinaciju povoljnog kabrioleta i SUV-a s povišenim položajem sjedenja.

Nagrada za inovacijska postignuća na području tehnologije, sporta i životnog stila naziva Plus X Award inicirana je 2003. godine te se sa svojim međunarodnim stručnim žirijem iz 25 branši smatra jednom od najvažnijih međunarodnih nagrada za inovacijska ostvarenja.(M.Bu.)