Sport
OSIJEK KELME OSTAJE U PRVOLIGAŠKOM DRUŠTVU

Potpićanu '98 zapaliti svijeću i okrenuti se novoj sezoni
Objavljeno 1. svibnja, 2016.

OSIJEK – Malonogometaši Osijek Kelmea doživjeli su novi neugodan prvenstveni poraz na svom parketu, i to u utakmici koja im je značila rješavanje izravnog opstanka u prvoligaškom društvu. Uspinjača je u Zrinjevcu izgledala kao brzi vlak jer je doslovce projurila kroz Osijek i pokazala puno vrijednosti modernog futsala. Nema u njemu nadigravanja, nego isključivo nadmudrivanja. Osječani su imali posjed i prividnu nadmoć, ali Uspinjača se izvrsno branila. Limtirala je osječke malonogometaše na vanjski šut, što im nikada nije bilo jako oružje, te znala čekati i iskoristiti svoje prilike. U biti, bila je to još jedna utakmica u kojoj su Osječani puno toga poklonili gostima. Riječ je o prva dva pogotka. Kod prvog je vratar Ivan Mladina otišao daleko od svojih vrata i loše izbio loptu koju je Grbić s centra igrališta poslao u prazna vrata, a drugi je pogodak još čudniji jer ga je Osijek Kelme primio u trenutcima kada je zbog isključenja Piplice imao igrača više na parketu.

- Ta je utakmica bila preslika cijele ove polusezone. Previše smo toga poklonili Uspinjači, a s druge strane nismo uspijeli pronaći rješenje za njihovu zonsku obranu. Opet, da nismo primili tako jeftine pogotke, tko zna kako bi sve završilo. Mi u najvažnijoj utakmici sezone dobijemo dva gola "sa 100 metara" - slikovito je prikazao događaje na utakmici Marin Smoje, trener osječkih malonogometaša.

Ključni trenutak susreta zbio se u 27. minuti kada su Osječani imali priliku s čovjekom više doći do izjednačenja, ali su umjesto toga gostima dopustili brzu kontru iz koje je Grbić povećao njihovu prednost. To je praktički bio kraj, iako se Osijek Kelme nije predao, bio je opasan do kraja, ali vratar Uspinjače Ježić i okvir vrata ostavili su ih drugi put uzastopce u Zrinjvecu bez postignutog pogotka.

- To uz igrača više odigrali smo jako loše. Kao da smo se smrzli. Kasnije, kada smo igrali s "letećim vratarom" izgledali smo puno bolje nego u toj situaciji kod isključenja igrača Uspinjače - kaže Smoje.

No, na kraju dana, taj poraz nije koštao Osječane dramatičnog raspleta u posljednjem kolu. Naime, Potpićan '98 AD Tokić svladao je Novo vrijeme i tako omogućio Osijek Kelmeu izravan opstanak u eliti kolo prije kraja. Smojina momčad, naime, u posljednjem kolu gostuje baš u Makarskoj kod Novog vremena i bila bi to vraški teška misija da su tamo otišli samo s bodom prednosti. Ovako, trebaju Potpićanu '98 zapaliti svijeću u znak zahvale i okrenuti se novoj prvoligaškoj sezoni koja će biti iznimno škakljiva jer veliko je pitanje s kakvim će se igračkim kadrom u nju ući.

- Vijesti iz Labina bile su jedina stvar koja me razveselila te večeri. No, nisam sretan što su nam to morali omogućiti drugi, a ne mi sami sebi. Cijelo ovo proljeće nekako lakše igramo u gostima nego kod kuće gdje imamo imperative pobjede - zaključio je Smoje.

Ta posljednja konstatacija je pun pogodak u metu. Osijek Kelme je, naime, u nastavku sezone više bodova (četiri) osvojio u gostima negoli u Zrinjevcu (samo tri). Na kraju, najvažnije je što su Osječani izbjegli te kvalifikacije, ali nastavak prvoligaškog života iz današnjeg aspketa ostavlja podijeljene emocije. Nismo sigurni bismo li se tome radovali ili plakali jer budućnost Osijek Kelmea izgleda nekako neizvjesno. No, sve se to može brzo promijeniti... D.Keler

OSIJEK KELME                     0
USPINJAČA                           4  (1)

OSIJEK – Dvorana Zrinjevac. Gledatelja: 150. Suci: Krešimir Grgurević (Slavonski Brod) i Marko Tomić (Gorjani). Strijelci: 0:1 Grbić (12), 0:2 Grbić (27), 0:3 Grbić (39), 0:4 Starčević (40). Žuti kartoni: Dakić (Osijek Kelme), Piplica (Uspinjača). Crveni karton: Piplica (Uspinjača).

OSIJEK KELME: Mladina 5,5, Varga, Mijić, Jurić 6, Gaši 5, Pandurević 5,5, Ćurković 5, Šalaj, Živković, Jamičić 5, Pole, Majić 6, Eror 5, Dakić 6.

USPINJAČA: Ježić 7,5, Stojanović 6, Opuhač, Piplica 5, Gudek 6, Šestić 7, Grbić 8, Starčević 6,5, Skorin 6,5, Janeš.

IGRAČ UTAKMICE: ROBERT GRBIĆ (USPINJAČA).

Rezultati 21. kola

Potpićan '98 AD Tokić – Novo vrijeme (Makarska) 4:0, Osijek Kelme – Uspinjača (Zagreb) 0:4, Futsal Dinamo (Zagreb) – Split Tommy 2:4, Murter – Square (Dubrovnik) 3:3, Vrgorac – Nacional (Zagreb) 0:2, Solin – Alumnus (Zagreb) 4:4

Najčitanije iz rubrike