Sport
IZBORI U ZAJEDNICI ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA OSIJEKA 9. SRPNJA

Ante Vučemilović-Šimunović i Damir Harangozo u utrci za predsjednika
Objavljeno 2. svibnja, 2016.

Posljednjih dana u osječkim sportskim krugovima nije dosadno. Ima lobiranja, telefonskih poziva, javnih i tajnih, obećanja, pregovora i dogovora... A sve zbog jedne stvari - bira se novi predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Osijeka.

Pomalo neobično, ali ne i protiv zakona, Zajednica u protekle četiri godine, u jednom cijelom olimpijskom ciklusu, nije imala predsjednika, nego vršitelja dužnosti predsjednika, a to je bio Ante Vučemilović-Šimunović. On je ujedno i jedan od dva kandidata za novog predsjednika Zajednice športskih udruga Grada Osijeka. Bitku za čelnika najavilo je još jedno dobro poznato lice iz osječkih sportskih krugova, Damir Harangozo. Svaki od kandidata mora prikupiti 11 potpisa za kandidaturu, i to danas (ponedjeljak) do 15 sati. Nakon predaje kandidature, na večernjoj sjednici Izvršnog odbora utvrdit će se pravovaljanost potpisa te predsjednički kandidati mogu krenuti u završnu bitku za glasove. Ime novog predsjednika osječke Zajednice trebalo bi biti poznato 9. svibnja, za kada je sazvana izborna skupština na kojoj će se tajnim glasovanjem izabrati novi čelnik Zajednice.

- Istina, želim se kandidirati - kaže Harangozo, nekadašnji predsjednik Konjičkog kluba Osijek i direktor Športskih objekata, čovjek koji je više desetljeća stalni sudionik osječke sportske svakodnevice. Dan nakon Praznika rada treba donijeti 11 potpisa i potvrditi kandidaturu za predsjednika.

- Još nemam svih 11 potpisa, ali vjerujem da ću ih u ponedjeljak u 15 sati imati. Ako mi se dopusti da se kandidiram, mislim da imam realne šanse pobijediti i biti novi predsjednik - pričao je Harangozo u nedjelju.

Izraz “ako mi se dopusti” kandidatura, na naš upit, nije želio dodatno komentirati. Samo je rekao kako o kandidatima odlučuje Izvršni odbor, i još jednom ponovio “ako mi se dopusti”. Upitali smo stoga što će, ako bude izabran za predsjednika, napraviti za dobrobit osječkog sporta.

- U prvom redu obećavam transparentno poslovanje i dovođenje stručnih, mladih i nadasve poštenih ljudi. Imam puno programa, ali o njima ću poslije. Već u utorak ću znati više stvari i biti pametniji - poručio je Harangozo.

Ante Vučemilović-Šimunović prethodne je četiri godine bio vršitelj dužnosti predsjednika, a osječkom sportu nisu cvale ruže. Naprotiv, srozava se na niske grane, a proračun Grada za sport je iz godine u godinu sve manji. No Vučemilović-Šimunović vjeruje kako svojim znanjem i sposobnosti u novom mandatu može puno toga napraviti. Ističe kako je imao potporu Grada i Zajednice te se pohvalio velikim poslom koji je uspješno završen.

- Imali smo vrlo složen zadatak oko NK Osijek, koji je nositelj kvalitete i osječki sportski simbol. Zbog velikih problema tražio je naš dodatni agažman i taj smo posao uspješno priveli kraju - kaže.

No mnogi mu zamjeraju upravo da uglavnom “vuče” za nogomet, zaboravljajući na druge sportove. On to, pak, odlučno demantira.

- Mogu sa sigurnošću tvrditi kako nitko nije protežiran ili zakinut, to su proizvoljne konstrukcije. Postoji pravilnik i prema njemu radimo. Uostalom, bogatije i veće Zajednice, poput zagrebačke, splitske ili riječke, koriste upravo naš pravilnik, koji je ogledni primjerak za vrednovanje u sportu. Možda su problemi u nogometu najveći i tražili su najviše naše pozornosti pa ljudi misle da se uglavnom tim sportom bavimo - zaključuje dosadašnji v.d. predsjednika koji vjeruje kako od 9. svibnja neće biti vršitelj dužnosti, nego pravi predsjednik.

Ivana LIOVIĆ
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku