Crna kronika
VATROGASCI I POLICIJA NA NOGAMA

Ljutiti 29-godišnjak bacio skuter u Dravu, u prvi trenutak sumnjalo se na utapanje
Objavljeno 2. svibnja, 2016.
Skuter je završio u Dravi jer ga ljutiti 29-godišnjak nije mogao upaliti

OSIJEK – Brzinom munje proširila se jučer lijevom obalom Drave, gdje su brojni Osječani roštiljali u povodu Praznika rada, informacija da vatrogasci i ronioci traže vozača koji je sa skuterom upao u Dravu. Na sreću, tragičnog ishoda nije bilo, a skuter je u vodi završio zbog ljutnje vozača.

Mnogi su izletnici oko 10.40 ugledali policiju i vatrogasna vozila te pohitali prema obali Drave u blizini Tvrđavice (između pješačkog mosta i zoovrta). Policija je jučer u prijepodnevnim satima dobila dojavu od građana da u vodi vide skuter, ali da vozača nema. Zbog straha da se netko utopio policajci su u pomoć pozvali vatrogasce, koji su sajlom izvukli skuter na obalu. Policija je, očitavši registracijske pločice, odmah pokrenula istragu i vrlo brzo pronašla vlasnika skutera. Pokazalo se da je riječ o 29-godišnjaku koji je, ljutit što skuter nije htio upaliti, jučer u sitnim noćnim satima skuter bacio u vodu.

- U prvi tren nije se znalo je li tko zajedno sa skuterom sletio u Dravu i možda pri tome nastradao. Utvrđeno je da je 29-godišnjak, oko 3 sata ujutro, revoltiran jer mu vozilo nije htjelo upaliti, gurnuo ga u Dravu, doznajemo od Darija Premeca, glasnogovornika Policijske uprave osječko-baranjske. Poziv od policije da je skuter u Dravi vatrogasci su dobili u 10,36 sati.

- Po dolasku na mjesto događaja utvrdili smo kako se na dubini od jednog metra, uz lijevu obalu, nalazi skuter. Privezali smo ga na sajlu prednjeg vitla iz teškog tehničkog vozila i uz pratnju vatrogasaca izvučen je na obalu, doznajemo od Vacike Brajdića, operativnog dežurnog djelatnika Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek. U izvlačenju skutera iz rijeke sudjelovala su četiri vatrogasca, koji su na intervenciju izašli sa dva vozila.

Protiv 29-godišnjaka policija je podnijela prijavu zbog počinjenog prekršaja iz Odluke o komunalnom redu Grada Osijeka i to iz članka po kojem na javnim površinama nije dozvoljeno ostavljati bilo kakav otpad ili ih na druge načine onečišćivati. Između ostaloga, u istom je članku navedeno da je posebno zabranjeno i “zagađivanje i bacanje otpada i otpadnih tvari na obalu, u rijeku, bajere ili druge vodene površine”. Ljutnja mu se nije isplatila, očekuje ga kazna od 400 kuna.

Sandra LACIĆ

400

kuna visina je kazne za “zagađivanje i bacanje otpada u rijeku”

Možda ste propustili...

SEDAM PROMETNIH NESREĆA S OZLIJEĐENIMA

Policija poziva na oprez, i dva djeteta ozlijeđena u sudarima

OČEVID UTVRDIO UZROK SMRTNOG STRADAVANJA

76-godišnji vozač nije stao na znak STOP

Najčitanije iz rubrike