Regija
OBILJEŽEN DAN OPĆINE STARI MIKANOVCI

Galić: Odlazak mladih možemo zaustaviti samo uz pomoć Vlade
Objavljeno 2. svibnja, 2016.

STARI MIKANOVCI - Polaganjem vijenaca kod središnjeg križa na mjesnom groblju, svetom misom u crkvi sv. Klare u Starim Mikanovcima, svečanom sjednicom i prigodnim programom obilježen je Dan općine Stari Mikanovci. Svečana sjednica Općinskog vijeća održana je u Osnovnoj školi Stjepana Cvrkovića u nazočnosti općinskog načelnika Marija Milinkovića, zastupnice u Europskom parlamentu Biljane Borzan, saborskog zastupnika Domagoja Hajdukovića, predsjednika Općinskog vijeća Ivana Konjarevića, vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića, predstavnika mikanovačkog političkog, gospodarskog i društvenog života, kao i načelnika općina s područja županije.

- Iznimno mi je drago što se u općini mnogo toga do sada napravilo, ali težnja je razvijati se i u razdoblju koje je pred nama. Veliki je problem odlazak mladih. Nema tu spasa ako nema radnih mjesta, koja za sobom povlače investicije. A to se bez Vlade ne može napraviti jer su naša proračunska sredstva mala, kako u županiji tako i u općinama - istaknuo je župan Galić.

Nakon svečane sjednice uslijedio je središnji dio obilježavanja Dana općine, na otvorenom u središtu Starih Mikanovaca uz brojne štandove te natjecanje u pripremanju čobanca. M. Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike