Regija
8. DANI VINA, TURIZMA I CIKLOTURIZMA

Vrhunska kapljica i odlična zabava i u Belišću
Objavljeno 2. svibnja, 2016.

BELIŠĆE – Manifestacija 8. Dani vina, turizma i cikloturizma, u organizaciji Osječko-baranjske županije i županijske Turističke zajednice, nakon Đakova, Belog Manastira i Našica, stigla je i u Belišće. Župan osječko-baranjski Vladimir Šišljagić naglasio je kako je manifestacija odlična prilika za promociju bogatstva vinskih cesta te široke lepeze enoloških i gastronomskih proizvoda Slavonije i Baranje, koja se sada može bolje upoznavati i kroz cikloturizam. Direktor Turističke zajednice OBŽ-a Antonio Sobol govorio je pak o završnim danima vina i turizma, koji će se sljedećeg vikenda održati u Osijeku, a koji su kroz promociju u različitim gradovima županije odlična prilika da se i u manjim sredinama pokažu vrhunska vina Slavonije i Baranje. Uz njih, u manifestaciji su uživali i zamjenici gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković i Domagoj Varžić te voditeljica belišćanske Turističke zajednice Janja Čeliković.

Za raznovrsnu ponudu na Trgu Ante Starčevića pobrinuli su se brojni izlagači na štandovima. Od izlagača s područja grada Belišća bili su tu Zdenko Greganić, Franjo Lehki, Udruga pčelara Valpovštine, Udruga mladih “Ne zaboravi” Tiborjanci, Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju “Zvono” Belišće, Obrt Pony, Milica Sipl, OPG Draženović, OPG Marijana Vinković, Domaća radinost Brkić, Zeleni izvori te Obrt Šećerko. Njihovu ponudu dodatno su obogatili vrhunski slavonsko-baranjski vinari Seleši iz Baranje, Taso iz Zmajevca, Iuris iz Erduta, Kolembus iz Feričanaca i Krauthaker iz Kutjeva, na čijim se štandovima vino moglo kušati za samo četiri kune.

Velik je broj posjetitelja jednako uživao u Wine tour večeri, na kojoj su nastupili osječki bendovi Trend acoustic band, Sing Song Swing Sextet i DJ Tac. L. Aničić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike