Kultura
60. GLAZBENI TJEDAN GŠ FRANJE KUHAČA OSIJEK

Na sedam koncerata zasvirat će najbolji mladi glazbenici, ali prvi put i prvašići
Objavljeno 2. svibnja, 2016.

OSIJEK - Tradicionalna manifestacija početkom svibnja u Glazbenoj školi Franje Kuhača u Osijeku je Glazbeni tjedan. Ove godine jubilarni 60. počet će večeras (ponedjeljak, 2. svibnja), a trajat će do subote, 7. svibnja 2016. Svi će se održavati u Glazbenoj školi, a ulazak je slobodan.

“Glazbeni tjedan najstariji je i najznačajniji godišnji glazbeni događaj u Glazbenoj školi Franje Kuhača Osijek. Na ovogodišnjem, 60. Glazbenom tjednu, nastupit će najuspješniji učenici škole, koji su to pravo izborili svojim rezultatima u ovoj školskoj godini. Na ukupno sedam koncerata predstavit će se više od 140 učenika. U ponedjeljak, utorak, četvrtak, petak i subotu u 19.30 sati nastupaju polaznici osnovne i srednje osječke Glazbene škole, a u subotu u 10 sati svoj prvi javni nastup imat će učenici I. razreda osnovne glazbene škole. U srijedu u 16 sati uz predstavnike škole domaćina svoje umijeće pokazat će i učenici 13 glazbenih škola Slavonije i Baranje. Ove godine ugostit ćemo drage prijatelje iz Belog Manastira, Donjeg Miholjca, Đakova, Našica, Nove Gradiške, Pakraca, Požege, Slatine, Slavonskog Broda, Valpova, Virovitice, Vukovara i Županje. Osobito nas raduje što je lijepa praksa organiziranja Glazbenog tjedna kao korisnog oblika produbljivanja suradnje i razmjene iskustava među umjetničkim školama prepoznata i prihvaćena i od strane nekih drugih glazbenih škola u našoj regiji.

Na završnim koncertima 60. Glazbenog tjedna u petak i subotu, 6. i 7. svibnja, u 19.30 sati nastupit će najuspješniji učenici škole domaćina i ta dva koncerta se svojom kvalitetom svrstavaju u sam vrh ovogodišnjih glazbenih postignuća naših polaznika. Odaziv publike na koncerte Glazbene škole uvijek je velik, pa to očekujemo i za programe 60. Glazbenog tjedna. Na ovim koncertima čiji je program bogat i raznolik publika će imati priliku čuti puno izvrsnih mladih glazbenika, među kojima su neki višestruki državni prvaci i pobjednici međunarodnih natjecanja. Pozivamo sve ljubitelje ozbiljne glazbe da dođu poslušati ove mlade i nadarene učenike koji su svoje slobodno vrijeme posvetili vježbanju sviranja i pjevanja klasične glazbe, te ih aplauzom nagrade za njihov trud i umijeće”, kaže se u redovitom pozivu ravnatelja, prof. Josipa Uglika. (D.Kć.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U NASTAVKU USPJEŠNOG ART TJEDNA

Izložba u povodu 25 godina postojanja vinkovačkog HDLU-a

2

U MRAMORNOJ DVORANI GRADSKOG MUZEJA VUKOVAR

Koncertni ciklus Eltz: Duo Eolian

3

2. MEĐUNARODNO NATJECANJE “DAMIR SEKOŠAN”

Gosti iz Italije, Srbije i Hrvatske odabrali najbolje glazbene talente