Sport
"ZEČICE" UVJERLJIVE PROTIV AGRAMA U POLUFINALU KUPA

Nogometašice Osijeka osmicom po treći ovosezonski trofej
Objavljeno 30. travnja, 2016.

Kakvi su odnosi vladali u polufinalnoj utakmici Kupa Hrvatske najbolje se može iščitati iz rezultata! Na kraju je on još i podnošljiv za gošće iz Zagreba koje su primile samo osam pogodaka,  a da na vratima nisu imali Sanju Sabo, odnosno da su osječke igračice bile koncentriranije rezultat je trebao i morao biti dvostruko veći. Ovako je manji od onoga prije šest dana kada su se iste protivnice sastale u Zagrebu u borbi za bodove i štićenice trenera Zvonimira Kolaka slavile rezultatom 12:0. Tako osiguravši 20. titulu prvakinja Hrvatske i sada na dobrom putu osvojiti 18. pokal namijenjen pobjedniku Kupa što bi trebao biti treći sezonski trofej budući da je zimus obranjen naslov dvoranskog prvaka države.


Prije nego što će popularne "zečice" doći u vodstvo u tri se navrata mogla zatresti mreža Sabo. Prva ju je pogodila Izabela Lojna iz blizine u sedmoj minuti, ali su gošće četiri minute potom uspjele izjednačiti. Iz desnog je kuta ubacila Pezelj, a kapetanica Gaiser pred vratima najviše skočila i glavom svladala Pirić te tako uspjela zatresti mrežu Osječanki nakon što je osam mjeseci bila nedirnuta. Tri minute zatim domaće su ponovno došle u vodstvo preko Lojne koja je poentirala na sličan način kao kod prvog svog pogotka. Na treći u zagrebačkoj mreži čekalo se još tri minute kada je Lojna zdesna asistirala za Žigić koja je iz blizine bila precizna. Žigić je zatim uzvratila (20.) asistencijom za Joščak da bi u 26. minuti Osječanke izborile kazneni udarac nakon što je Lojna centrirala zdesna, a netko od igračica u narančastom igrala rukom u 16-ercu tako da je sudac iz Gunje pokazao na bijelu točku. Baban je potom bila sigurna za 5:1, ali u 42. minuti ta kapetanica domaće ekipe nije realizirala najstrožu kaznu koju je Culek izborila, a Sabo pročitala Baban.


Početak nastavka bio je preslika starta utakmice i vrlo se brzo zatresla gostujuća mreža. Baban je slijeva centrirala, a Lojna glavom spremila loptu iza Sabo - 6:1. Slično kao i u 57. minuti kada je Culek centrirala, a Lojna s druge vratnice zabila svoj četvrti, a osječki osmi pogodak. Između tih poentiranja precizna je bila i Žigić na asistenciju Baban. Time su se domaće igračice zadovoljile postignutim i nisu više činile toliki pritisak, a njihov je trener iskoristio prigodu ukazati povjerenje nekolicini mlađih nogometašica.
D.Lekšan

OSIJEK    8 (5)
AGRAM     1 (1)

OSIJEK - Igralište "Mačkamama". Vrijeme oblačno. Teren dobar. Gledatelja: 38. Sudac: Sebastijan Šikić (Gunja) 7. Strijelci: 1:0 Lojna (7), 1:1 Gaiser (11), 2:1 Lojna (14), 3:1 Žigić (17), 4:1 Joščak (20), 5:1 Baban (26.-11m), 6:1 Lojna (48), 7:1 Žigić (54), 8:1 Lojna (57). Žutih i crvenih kartona nije bilo.
OSIJEK: Pirić 6,5 (od 46. Leovac -), Cepernić 6,5 (od 46. Laslavić 6,5), Nevrkla 7,5, Baban 8, Balić 7 (od 69. Bešerski 6), Joščak 8, Radeljić 7 (od 61. Babić 6,5), Lojna 9, Žigić 8, Maltašić 7,5 (od 69. Meštrović 6), Culek 7,5. Trener: Zvonimir Kolak.
AGRAM: Sabo 7, Šegota 5,5, Bačić 5, Tomić 6, Dujmović 5,5, Pezelj 6, Ivanuš 5, Vidak 5, Bučić 5,5, Zdunić 5,5, Gaiser 6,5. Trener: Ivica Milković.
IGRAČICA UTAKMICE: IZABELA LOJNA (OSIJEK)
Najčitanije iz rubrike