Sport
OSIJEK GRAND PRIX ŽITO CHALLENGE CUP 2016.

Četiri velika finala za
veliki sportski vikend
Objavljeno 29. travnja, 2016.
Seligmanu, Markoviću i Udeu pridružio se i Tin Srbić

Bit će to sjajan sportski događaj ovaj vikend u dvorani Gradski vrt. Između ostalog i zahvaljujući hrvatskim gimnastičarima čiji će nastup ipak dati neku dodatnu draž.

Uz subotnji nastup Tomislava Markovića u finalu partera te Roberta Seligmana i Filipa Udea na konju s hvataljkama, Hrvatska je dobila i četvrtog finalista koji će svoju borbu za medalje imati u nedjelju. Još jednom ugodno je iznenadio mladi Zagrepčanin Tin Srbić. Treći put plasirao se u finale na preči u 2016., nakon Bakua i Ljubljane gdje je osvajao treća mjesta, u borbu za medalje prvi put će i u Osijeku.

Godina iz snova

Tin je djelovao vrlo sigurno. Kao da mu je već osmi, a ne tek drugi nastup u Osijeku. Na kraju je konačna ocjena 14.600 bila dovoljna za četvrto mjesto.

- Godina je počela stvarno bolje nego što sam očekivao. Treći svjetski kup i treće finale. Možda bude i još jedna medalja - rekao je mladi Zagrepčanin.

Prigoda za to sigurno postoji. Dosta je favorita kiksalo u kvalifikacijama, među njima, na žalost, i europski prvak na preči Marijo Možnik. Pao je na drugom elementu 'tkačev' i na kraju zaradio ocjenu 11.600, dovoljno tek za 21. mjesto, nedovoljno za finale.

- Tako je to. Od osam nastupa u Osijeku imam šest finala. Zakon velikih brojeva je neumoljiv - rekao je Možnik.

Neumoljivo je bilo i natjecanje na preči. Dosta je favorita popadalo.

- U mom slučaju dekoncentriran sam započeo vježbu i to je vodilo u pogrešku i pad na drugom elementu. Žao mi je što se to dogodilo u Osijeku. Moram priznati da je i razočaranje kada se to dogodi pred domaćom publikom veće. Zato mi je drago da ćemo u finalu imati jednog predstavnika. Treba dati podršku Tinu, jer mislim da u ovoj konkurenciji ima što pokazati. Bilo je dosta kikseva u kvalifikacijama i mislim da se Tin može boriti za medalju - dodao je Možnik.

Vjerna navijačica

Samopouzdanje je naraslo i kod Srbića. U finalu će ići sa svojom najjačom vježbom čak pet desetinki težom od kvalifikacijske. Najbolji u kvalifikacijama bio je Švicarac Oliver Hegi (15.0). Istu ocjenu imao je i Kubanac Manrique Larduet, ali i veći odbitak. Ispred našeg mladog prečaša još je bio Amerikanac Paul Ruggeri III (14.900).

- Po meni najveći favorit za zlato je Kubanac Manrique. On je uostalom treći u svijetu prošle godine. Ali i ostali su odlični, Švicarac, Amerikanac, pa Turčin Umit (peti iz kvalifikacija s ocjenom 14.600 kao i Srbić) - rekao je Srbić koji je imao posebnu vjernu navijačicu, djevojku Anu Đerek. Zanimljiva gimnastička zagrebačko-splitska kombinacija.

- Nije došla samo zbog mene, nego dati podršku svim našim predstavnicima. A znam da je sretna i ponosna. Nadam se lijepoj podršci od svih koji danas, ali i sutra, kada ja budem nastupao, dođu u dvoranu.

S tribina neposredno uz preču bodrio ga je i Robert Seligman. Bio je oduševljen nastupom mlađeg reprezentativnog kolege. Na velikoj tribini bio je i Filip Ude. Zajedno s Marijom Možnikom dijelio je autograme i slikao se s obožavateljima. Pomalo se stvara dobra atmosfera u Gradskom vrtu. Bit će lijepo ovoga vikenda. A doći će i Janica!

Krešimir LACKOVIĆ

PUNE TRIBINE

Gimnastičari su zaslužili da svi putovi ovoga vikenda vode u dvoranu Gradski vrt

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike