Sport
NOGOMETAŠI OSIJEKA DOČEKUJU HAJDUK

Zekić: Želim da igrači pokažu da
su muškarci, onako kako se trebaju
odnositi svi koji nose dres NK Osijek
Objavljeno 30. travnja, 2016.
Kohorta će u nedjelju slaviti 28. rođendan, a u petak je trener Zoran Zekić proslavio svoj, s nešto više godina

Vezani članci

HAJDUK U SLAVONIJI BEZ IMPERATIVA, ALI ŽELJAN BODOVA

Osijek je bolja momčad nego što to njegovi rezultati pokazuju

Svečarska će atmosfera biti u nedjelju u Gradskom vrtu. Kohorta je susret protiv Hajduka izabrala za proslavu 28. rođendana, ali neće osječka navijačka skupina biti jedini slavljenik tog poslijepodneva.

Naime, u petak je trener Zoran Zekić proslavio nešto više godina od Kohorte da se rodio. No ono što će biti isto kod Kohorte i Zekića jest - rođendanska želja. Zabiti Hajduku poneki pogodak i pobijediti. ”Bijelo-plavi” dočekuju susret protiv Splićana s dugim golgeterskim postom, ali i sa spoznajom kako će jasno znati jesu li se konačno posve riješili briga oko opstanka. Naime, pobijedili li Dinamo u subotu navečer Istru 1961 u Maksimiru, Osječani će i matematički ostati prvoligaši. I neće imati nikakve rezultatske imperative. No postojat će oni drugi, a to je popravak dojma te još važniji, da konačno pokažu pravu strast.

- Što želim od svoje momčadi na toj utakmici? Ma, ništa! - iznenadio je Zekić, pa dodao:

- Mogu ja željeti i tražiti od momčadi što hoću, ali realnost i mogućnosti su očito drukčije. Želim samo neka pokažu da su muškarci, onako kako se treba odnositi svaki igrač koji nosi dres NK Osijek.

Trener je očito razočaran napadačkom neodlučnošću svoje momčadi u posljednje vrijeme.

- U najavama utakmice uvijek govorim o očekivanjima, a teren ponudi nešto drugo. Valjda ćemo protiv Hajduka pokazati više napadačke drskosti i odlučnosti. Do kaznenog prostora kroz igru nekako i dođemo, a onda kao da naiđemo na minsko polje i upurno se vraćamo. Kohorta slavi rođendan, a još uvijek mi je u glavi podrška koju smo imali protiv Slaven Belupa. Navijanje je bilo sjajno i sad je prilika da se odužimo navijačima.

Osijek je u posljednjih deset susreta s Hajdukom u Gradskom vrtu poražen samo jednom. Dakle, može se protiv Hajduka, samo treba vjerovati.

- Za mene su susreti Osijeka i Hajduka uvijek derbiji, bez obzira na to kakva je situacija na tablici i stanje u klubovima. To su utakmice koje bi trebale biti praznik hrvatskog nogometa - kaže Zekić.

U Gradskom vrtu obično su i bile, jer susreti s Hajdukom posljednjih godina najposjećeniji su na osječkom stadionu. No ovaj put veliko je pitanje hoće li tako biti, jer se igra u čudnom terminu. Na Praznik rada u 15 sati. No iz te se kože ne može.

Nakon dužeg vremena Zekić će biti suočen s dosta izostanaka standardnih prvotimaca.

- Dugo nismo imali toliko puno izostanaka. Za Šoršu je sezona završila, a ni kapetan Kurtović nije u boljem zdravstvenom stanju. Lukić se tek vraća nakon problema s leđima, a ni Perošević nije fit. Njima treba dodati Matasa, koji će propustiti susret s Hajdukom zbog tri žuta kartona, i Špičića, koji je isključen u prošlom kolu. No ionako sam u završnici sezone planirao dati priliku našim mlađim igračima. Žao mi je što ona nije došla ranije, ali grčevita borba za opstanak nije najbolji poligon za razvoj mladih igrača. Priključili smo tri juniora koja su već trenirala s nama Špoljarića, Anića i Štrkalja. Igrom slučaja sva trojica su više igrala jesenas nego ovog proljeća, ali posljednja tri kola bit će prilike da vidimo koliko su oni napredovali u ovom razdoblju - zaključio je Zekić.

Dalibor KELER

OSIJEK-HAJDUK

Početak: Nedjelja, 15 sati

Malenica - Grbić

Arsenić - Juranović

Lesjak - Velazquez

Škorić - Bilji

Čuljak - Milić

Vojnović - Jefferson

Šarić - Kalik

Mioč - Sušić

Knežević - Mujan

Grgić - Tudor

Mandić - Mastelić

Stadion: Gradski vrt

Kapacitet: 19.800

Sudac: Igor Pajač (Sveti Ivan Zelina)

34. kolo

PETAK

Inter - Lokomotiva 3:1

SUBOTA

15 sati

Zagreb - Slaven Belupo

19 sati

Dinamo - Istra 1961

NEDJELJA

15 sati

Osijek - Hajduk

19 sati

Rijeka - Split

PRILIKA MLADIMA

U ZAVRŠNICI SEZONE PRILIKU ĆE DOBITI ŠPOLJARIĆ, ANIĆ I ŠTRKALJ

MAĐARICA ZA ZEKIĆA

Na uobičajenoj presici uoči utakmice treneru Zoranu Zekiću njegovi suradnici iz kluba pripremili su malo iznenađenje za rođendan. Nije bila torta, nego kolači koje mu je uručio Alen Nađsombat, iz klupskog marketinga. Inače, vrsta kolača bila je prikladna - mađarica.

Možda ste propustili...

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Vinkovčani ipak nisu pomogli NEXE-u

Najčitanije iz rubrike