Osijek
KBC OSIJEK: O NOVOM RAVNATELJU JOŠ NIJE ODLUČENO

Na čelo osječke bolnice dolazi dr. Željko Zubčić?
Objavljeno 30. travnja, 2016.

Mjesec dana nakon najave imenovanja dr. Vlatka Kopića za v.d. ravnatelja Kliničkog bolničkog centra Osijek, ta ustanova (još uvijek) nema novog čovjeka na čelnoj poziciji. Program sanacije ukinut je prije desetak dana, a na zatvorenom dijelu sjednice Vlade u četvrtak je imenovano Upravno vijeće KBC-a Osijek. Za njegova je predsjednika izabran Domagoj Drenjančević, a članovi su dr. Aleksandar Včev i dr. Mihael Novoselec.

Međutim, funkciju v.d. ravnatelja vjerojatno neće obnašati dr. Kopić, kako je najavljeno, nego dr. Željko Zubčić, otorinolaringolog s Klinike za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata.

- Bolničko će rukovodstvo biti imenovano u sljedećih tjedan dana. Stoga, kako ne bismo gubili vrijeme na imenovanje ravnatelja pa zamjenika, zagovaram opciju da odmah zamijenimo situaciju pa da dr. Zubčić bude imenovan za ravnatelja, a ja za njegova zamjenika. Budem li ja postao v.d. ravnatelja, za mjesec dana ponovno bi se morao raspisati natječaj, a kako smo dr. Zubčić i ja dio iste priče, nema smisla komplicirati cijelu situaciju. Mjesec i pol prošlo je od prvog dogovora između ministra zdravlja i mene oko imenovanja, no vjerujem da će situacija u sljedećih tjedan dana biti riješena - izjavio je jučer za Glas Slavonije dr. Kopić. On, naime, nema znanstveno-nastavno zvanje koje, prema Statutu, treba imati ravnatelj, pa bi u tim okolnostima bio imenovan vršiteljem dužnosti. Stoga dr. Kopić smatra racionalnijim da zamijeni uloge s dr. Zubčićem i, kako kaže, preuzmu odgovornost za daljnje vođenje KBC-a Osijek.

Na upit ima li u ovom trenutku protukandidata, dr. Kopić kaže da mu je poznato samo ono o čemu je razgovarao s ministrom. Kako je sanacija bolnice ukinuta, naglašava dr. Kopić, u ovom trenutku KBC Osijek formalno-pravno gledajući nema rukovodstvo, što, prema njegovu mišljenju, treba hitno riješiti. M. Mihelić

Možda ste propustili...

DESETO IZDANJE KREATIVNE RIZNICE

Rizničarska kreativnost usmjerava životopise

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

PROJEKT UDRUGE KREAKTIVA: UPOZNAJUĆI EUROPU UPOZNAJEM SEBE

Punoljetnost su obilježili putujući vlakom po Europi na trasi Orient Expressa

Najčitanije iz rubrike