Osijek
JUG 2: ZAŠTO JOŠ NIJE POČELA NAJAVLJENA GRADNJA?

Sredstva za gradnju intrazonske ceste osigurana, no žalba odgodila radove
Objavljeno 30. travnja, 2016.
Intrazonskom se cestom želi rasteretiti Opatijska ulica

Žalba nakon raspisivanja natječaja za izvođača radova na gradnji intrazonske ceste na Jugu 2 razlog je što radovi, iako najavljeni još sredinom veljače, još nisu počeli.

Objasnio nam je to jučer gradonačelnik Ivan Vrkić nakon upita o gradnji ceste, čiji je završetak bio najavljen za lipanj ove godine.

- Problem je što se netko žalio, a mi imamo osigurana sredstva kredita za gradnju. Ako do kraja lipnja posao ne počne, strahujem da ćemo morati pomaknuti gradnju te ceste za neko drugo vrijeme. Pisao sam i u Zagreb da bi se pokušalo ubrzano riješiti taj problem u interesu grada, no ne možemo kršiti zakonske odredbe. Koliko god se trudili štititi građane i raditi da im bude bolje, događaju se objektivni problemi za koje ne znam kada će i kako biti riješeni - rekao je Vrkić.

Podsjetimo, u Gradskoj četvrti Jug 2 sredinom veljače održan je sastanak Vijeća GČ i predstavnika Grada. Tada je Ljiljana Belajdžić, pročelnica Upravnog odjela za urbanizam i graditeljstvo, komunalno-stambeno gospodarstvo, promet i zaštitu okoliša Grada Osijeka, najavila izgradnju ceste od Trpanjske do Srijemske ulice, u dužini od oko 600 metara. Predviđeno je da se sadašnji problem s izlazom iz Velaluške privremeno riješi prilagodbom postojeće prometnice, sve do izgradnje ostalih dionica projekta. Inače, predviđeno je da se samostalna tehnološka cjelina, gradnja kružnog toka na ulazu u Velalušku ulicu, odgodi do završetka spomenute 600-metarske dionice, a u planu je i prometnica s priključcima na Srijemsku, Opatijsku i Medulinsku ulicu, čime je cijeli projekt zaokružen na 1,2 kilometra. Vrijednost investicije je oko deset milijuna kuna.

- Ovo radimo da bismo spasili i rasteretili Opatijsku ulicu, koju ćemo nakon svega renovirati. Građani će odlučiti hoće li potom ona biti pješačka zona - rekao je Vrkić.

Marija MIHELIĆ
Možda ste propustili...

FAKULTET PRIMIJENJENE MATEMATIKE

Diploma koja jamči brz nalazak posla

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

Najčitanije iz rubrike