Regija
DVADESET INFRASTRUKTURNIH PROJEKATA BELIŠĆA

Velika ulaganja i u manje sredine
Objavljeno 30. travnja, 2016.

Osim projekata koje Grad Belišće priprema u okviru natječaja za prekograničnu suradnju s Mađarskom i Srbijom, ove godine pripremljeno je i više od 20 drugih projekata, koje se namjerava realizirati do kraja ove i početka iduće godine. Kako doznajemo od gradonačelnika Dinka Burića, među njima su, uz ostalo, u Belišću planirani izgradnja ceste, nogostupa i novih parkirališnih mjesta u Ulici A. Stepinca, novih parkirališta u Radničkoj ulici i Ulici E. Kvaternika, izgradnja komunalne infrastrukture u novom naselju u odvojku Ulice A. G. Matoša, rekonstrukcija javne rasvjete u ulici Kralja Tomislava i uređenje boćališta.

Od projekata u prigradskim naseljima valja izdvojiti gradnju društvenog doma u Gatu, obnovu nogostupa u svim prigradskim naseljima, izgradnju ceste i parkirališta kod groblja u Veliškovcima te izgradnju parkirališta kod groblja u Tiborjancima. U planu je uređenje sanitarnog čvora i grijanja u mrtvačnici u Bocanjevcima, izgradnja ceste do pravoslavnog groblja u Gorici Valpovačkoj te izgradnja ceste, nogostupa i rasvjete u Ulici I. G. Kovačića u Bistrincima. Proširit će se i urediti prostorije DVD-a u Vinogradcima i Veliškovcima te izgraditi sanitarni čvor uz Hrvatski dom u Kitišancima i realizirati drugi manji ili veći projekti kako u Belišću tako i u prigradskim naseljima.

- U tom smislu iščekujemo i natječaje resornog ministarstva za mjere ruralnog razvoja, kao i projekte energetske učinkovitosti javnih zgrada u vlasništvu Grada te projekte obnove kulturne baštine, uključujući i palaču Gutmann i spomen-vlak Gutmannove Slavonsko-podravske željeznice - poručuje gradonačelnik Burić. (L.A.)

Najčitanije iz rubrike