Regija
NOVA DVORANA PRI OŠ ”HRVATSKI SOKOL”

Ostvarenje sna djece i sportaša Podravskih Podgajaca
Objavljeno 29. travnja, 2016.

PODRAVSKI PODGAJCI – Župan osječko-baranjski, dr. Vladimir Šišljagić otvorio je novosagrađenu sportsku dvoranu pri OŠ ”Hrvatski sokol” u Podravskim Podgajcima koja je jučer proslavila i Dan škole. U ovom velikom danu za male osnovce iz Podravskih Podgajaca, Svetog Đurđa, Črnkovaca i Bočkinaca, koji su pripremili i kulturno-umjetnički program, nazočnim uzvanicima u prostorima novog objekta obratio se i gradonačelnik Donjeg Miholjca Zoran Kovač, ravnateljica škole Dubravka Stanić, dok je dvoranu blagoslovio župnik Župe Podravski Podgajci, vlč. Đuro Blumenšajn.

Radovi na ovom objektu, koji je ostvarenje dugogodišnjeg sna osnovaca, ali i sportaša i rekreativaca donjomiholjačkog kraja, počeli su 2012. godine kada je potpisan i ugovor za buduću dvoranu s tvrtkom Vuković-company. No, kako je u 2014. godini ova tvrtka završila u stečaju, Osječko-baranjska županija raskinula je potpisani ugovor i naplatila bankovno jamstvo u iznosu od 341.655,09 kuna. Nakon toga ugovor za nastavak radova potpisan je s tvrtkom Ukras iz Osijeka 5. lipnja 2015. godine s rokom završetka od 12 mjeseci, no radovi su bili završeni već 27. prosinca 2015. godine, ili pet mjeseci prije roka. Investicija gradnje dvorane koju je financirala Osječko-baranjska županija ukupne površine oko 750 četvornih metara vrijedna je 4.126.560 kuna, od čega su građevinski radovi iznosili oko 1,96 milijuna kuna, a opremanje 247.042 kune.

Osnovnu školu pohađa 147 učenika u osam razrednih odjela, uz tri učenika u posebnom razrednom odjelu te u Područnoj školi Črnkovci 37 učenika u četiri razredna odjela.

Valja podsjetiti i na podatak da je nova škola u Podravskim Podgajcima smještena na lokaciji između Podravskih Podgajaca i Svetog Đurđa, površine 1176 četvornih metara, a u njoj nastavu pohađaju učenici iz četiri naselja. Gradnja škole, koju je također financirala Osječko-baranjska županija i jednim dijelom Grad Donji Miholjac, te koju je opremilo Ministarstvo prosvjete i športa RH, započela je 1997. godine, a završena dvije godine poslije. Sve do tada učenici iz ovih sela s područja općine Marijanci i grada Donjeg Miholjca na nastavu su putovali u Donji Miholjac.

Lidija ANIČIĆ
OD ŽUPANIJE 14,5 MILIJUNA KUNA

Osječko-baranjska županija tako je u gradnju podgajačke osnovne škole u razdoblju od 1997. do 1999. godine uložila 10.399.910 kuna, a u gradnju nove dvorane od 2012. do 2015. godine 4.126.560 kuna, što ukupno čini uloženih više od 14,5 milijuna kuna.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike