Novosti
ŠIMIĆ - NOVI ŠEF KLUBA ZASTUPNIKA MOSTA:

“Kovačić će i dalje podržavati Most”
Objavljeno 28. travnja, 2016.

Miroslav Šimić novi je šef Kluba zastupnika Mosta u Hrvatskom saboru, nakon što je dosadašnji predsjednik Ivan Kovačić ranije u četvrtak podnio ostavku na tu dužnost.

“Gospodin Kovačić rekao je da će i dalje podržavati Most jer on je, na kraju krajeva, jedan od osnivača i utemeljitelja nacionalne platforme”, izjavio je to Šimić novinarima u Hrvatskom saboru. Kovačić ostaje dio Kluba zastupnika Mosta, samo više ne želi biti njegovim predsjednikom, dodao je. U Klubu su Kovačića, tvrdi Šimić, pokušali odgovoriti od namjere da se povuče s te dužnosti, no treba poštovati njegovu volju.

Što se tiče glasovanja u Saboru, Šimić ističe kako je Most i dosad ostavljao na volju svojim zastupnicima da po pojedinim točkama glasuju drugačije od onog što je na Klubu dogovoreno. “Hoće li se nešto slično događati i u budućnosti ovisi prije svega o gospodinu Kovačiću i ja na to ne mogu, niti bih htio utjecati”, rekao je Šimić.

Iako Kovačić u četvrtak nije viđen u Saboru, Šimić tvrdi kako je bio u Klubu te da je “komunikacija potpuno normalna.” Na pitanje što će biti s Vijećem za suradnju, s obzirom na to da je Kovačić bio jedan od članova, Šimić je kazao kako je i on član Vijeća pa se tu “neće ništa specijalno promijeniti.”

Najavio je kako njegov klub među prvim zadatcima ima pokrenuti raspravu o Zakonu o pravima i dužnostima zastupnika, koji je predložio Most. “To će biti jedna od sljedećih tema o kojoj ću u ime Kluba razgovarati s partnerima, a očekujem da vrlo skoro o tome razgovaramo u sabornici jer je to ne samo predizborno obećanje Mosta nego i ono što vjerujem da moramo napraviti. To znači uskladiti primanja saborskih zastupnika s količinom rada koji su uložili u taj posao”, rekao je Šimić izrazivši uvjerenje kako će ih u tome podržavati kolege iz Domoljubne koalicije.(H)

Možda ste propustili...