Osijek
NA GLAVNOJ TRŽNICI

Prodavačica Anica: Kupci traže svježinu i niske cijene
Objavljeno 29. travnja, 2016.

Prohladno vrijeme nije spriječilo brojne proizvođače i prodavače da i ovoga četvrtka na glavnoj tržnici građanima ponude svoje proizvode. Ponuda je bila tradicionalno šarolika, od sezonskog voća i povrća poput jagoda i šparoga, pa do uvijek prisutnog luka, mrkve i peršina.

Prema izjavama prodavača, većina je kupaca poprilično izbirljiva, a najviše ih privlače svježina i niske cijene. Kupci najviše kupuju ono što mogu iskoristiti isti dan, poput svježeg povrća za juhu ili variva, jaja i sastojaka za salatu, otkrila nam je prodavačica Anica.

Ovoga su četvrtka u ponudi bile netom dozrele domaće jagode, čija je cijena još nešto viša, 25 kuna za kilogram ili 15 kuna za pola kilograma. Iako će im cijena s vremenom zacijelo pasti, i sada ima dovoljno kupaca jer im je, rekla nam je službenica Vesna, jednostavno teško odoljeti. Velika je ponuda jabuka, po cijeni od tri do 10 kuna, te naranči do 12 kuna i limuna do 18 kuna za kilogram.

Uobičajenu ponudu povrća obogatili su mladi krumpir po 12 kuna (sitni crveni je 20 kuna za kilogram) i šparoge po 10 kuna za manji svežanj, a najtraženiji su luk, čija cijena varira od tri do sedam kuna po kilogramu, zelena salata po pet do sedam kuna za glavicu, mrkva do 10 kuna za kilogram, krastavci do 15 kuna za kilogram i rajčice do 16 kuna za kilogram.

I jučer je održan Zeleni četvrtak, na kojem su ovaj put ponuđene ekosadnice starih sorti rajčica, paprika ili krastavaca. Osim toga, pozornost je privlačio batat iz domaćeg uzgoja po 10 kuna za kilogram. L. Varoščić/A. Zakšek

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike