Osijek
U OŠ MLADOST ODRŽAN 2. MULTIMEDIJALNI FESTIVAL ZDRAVLJA

Nagrade i priznanja promotorima
života bez nasilja i ovisnosti
Objavljeno 28. travnja, 2016.
Nagrade, priznanja i zahvalnice dobilo 200 djece, njihovi učitelji i predstavnici partnera uključenih u projekt

Nakon provedenih edukativnih i kreativnih radionica u okviru projekata “Život bez ovisnosti - u tome je bit”, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, te “Život bez nasilja - u tome je bit”, pod pokroviteljstvom Ministarstva socijalne politike i mladih, u OŠ Mladost održan je 2. multimedijalni festival zdravlja, u organizaciji Građanske prevencije “Osječka škola”. Festival je okupio predstavnike partnera u oba projekta, a to su Grad Osijek, Centar za socijalnu skrb Osijek i osječka Umjetnička akademija.

Multimedijalni festival zdravlja otvorio je gradonačelnik Ivan Vrkić istaknuvši da Grad prepoznaje značenje tih projekata te je zahvalio organizatorima, prije svega Dubravku Lažeti i njegovu sinu Filipu, na ustrajnosti u borbi protiv nasilja i ovisnosti. “Vi širite pozitivnu energiju i pomažete djeci da prepoznaju što je dobro, a što zlo”, rekao je Vrkić.

Josip Jukić, ravnatelj OŠ Mladost, naglasio je da je riječ o festivalu koji godinama odgaja djecu i upozorava ju kako poroci djeluju na zdravlje. Josip Mandurić, županijski koordinator za školske preventivne programe i ravnatelj OŠ Antuna Mihanovića, zaželio je da takvih preventivnih programa bude što više, kako bi mladi iz njih dobivali poruke o tome kako zdravo živjeti. Zahvalio je organizatorima, ali i svim učiteljima koji su s djecom radili preventivne programe.

U preventivne projekte “Osječke škole” uključeno je više od tisuću djece iz 22 odgojno-obrazovne ustanove, a jučer je nagrade, priznanja i zahvalnice dobilo 200 djece, njihovi učitelji i predstavnici partnera uključenih u projekt.

Priređen je i prigodni program, u kojem su nastupili polaznici iz Dramskog studija Umjetničke akademije, članovi aikido skupine Centra “Ivan Štark”, aikido kluba Heion Osijek, a prikazan je i film “Bok, ja sam zombi”, učenika OŠ Franje Krežme, pod mentorstvom dr. sc. Luke Pejića, voditelja filmske družine. V. Latinović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike