Osijek
PRVO KOLO OSJEČKE MODELARSKE LIGE ZA OSNOVCE

Šest modelara ide na županijsko natjecanje
Objavljeno 29. travnja, 2016.

Prvo kolo Modelarske lige osnovnih škola grada Osijeka, održano jučer u OŠ Frana Krste Frankopana, okupilo je 60 učenika iz 20 osnovnih škola.

- Riječ je o ekipnom natjecanju, a ovaj put sudjelovalo je 30 ekipa, s tim da svaku ekipu čine dva učenika. Šest najboljih učenika, dakle osvajači prva tri mjesta, natjecat će se na Županijskom natjecanju Modelarske lige, koje će se održati 12. svibnja u Osijeku, u Zračnoj luci Čepin - kaže Ante Maras, voditelj Centra za rad s mladima i EU projekata.

Miodrad Zdravčević, predsjednik Društva pedagoga tehničke kulture grada Osijeka, dodaje da je organizator Modelarske lige Društvo kojemu je na čelu, kao i Zajednice tehničke kulture grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

- Radni zadatak učenika jest izraditi građevinska kolica, no svi su natjecatelji toliko dobri da će o pobjedniku odlučivati nijanse - objašnjava Zdravčević.

Naši sugovornici kažu da je cilj Modelarske lige razvijati tehničke vještine kod djece, ali i poticati ih za timski rad u izvannastavnim aktivnostima.

- Modelarska liga organizira se u cijeloj Hrvatskoj, pa natjecatelji imaju prigodu biti državni prvaci - kaže Zdravčević. Državno natjecanje Modelarske lige održat će se od 27. do 29. svibnja u Kraljevici. (V. L.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike