Regija
SVAKI PROIZVOD JE 100 POSTO EKOLOŠKI

Otto grupa povećat će narudžbe
Spin Valisovog namještaja
Objavljeno 29. travnja, 2016.
Otto grupi, svom najvećem kupcu, prodaju stolove, stolice, krevete, sjedeće garniture...

POŽEGA – Požešku drvnu industriju Spin Valis grupu posjetio je jedan od najvećih kupaca njihovih proizvoda iz Njemačke, Michael Otto, vlasnik Otto grupe, koja je po opsegu internetske prodaje odmah iza Amazona. Otto grupa već niz godina kupuje namještaj tvrtke Spin Valis, a u posjet su došli i najuži suradnici Otto grupe da bi vidjeli način proizvodnje masivnog i ekološkog namještaja te unaprijedili i povećali kupnju.

- To je za nas vrlo velik i važan gost, značajan poslovni partner i prijatelj, drugi internetski prodavač s velikim udjelom u svijetu. Michael Otto je inače 3. najbogatiji čovjek Europe i 52. na svijetu, a ova moćna multinacionalna kompanija prvi put dolazi k nama u Spin Valis. Mi smo dugogodišnji poslovni partneri i to je jedan od naših najvećih kupaca koji kupuje namještaj za dva milijuna eura. Zadovoljstvo nam je što možemo izravno s vlasnikom razgovarati o našim potencijalima i strategijama, mogućnostima i proširenju suradnje. Kroz taj osobni kontakt bit će svakako prilika da dotaknemo nešto novih momenata, pogotovo što smo u najvećoj fazi investiranja i širenja. Imamo velike planove za proširenje proizvodnje namještaja, novih kolekcija, novog dizajna, ulaganje u Centar kompetencija i izvrsnosti, što je Europski projekt vrijednosti oko 100 milijuna eura u pet sljedećih godina – istaknuo je predsjednik uprave Spin Valisa, Zdravko Jelčić, te dodao da za Otto grupu najviše prodaju stolova, stolica, kreveta, sjedećih garnitura i dr. Uglavnom robu proizvode već po narudžbi i danom uzorku, ali sve više ide i proizvoda iz redovne proizvodnje asortimana koji se prodaje po samostalno dizajniranim modelima i vlastitim katalozima. Riječ je o obje verzije, ali svakako je strateški cilj Spin Valisa da bude što više proizvodnje iz njihova asortimana i njihova dizajna.

Kružna ekonomija

- Spin Valis sve više ide na stvaranje vlastitog identiteta u namještaju, vlastitih brandova i plasiranja na globalna tržišta. Najveća količina naših proizvoda ide na europsko tržište, ali dio ide i na svjetsko tržište – ističe Jelčić, koji je s ponosom predstavnicima Otto grupe pokazao da je Spin Valis jedina tvrtka na ovim prostorima koja je u cijelosti uspjela postaviti kružnu ekonomiju, od sirovine koja uđe u krug tvornica, van izlazi samo gotovi proizvod, a nikakvog otpada od proizvodnje više nema.

- Mi smo kružnu ili cirkularnu ekonomiju usvojili u cijelosti, ono što je u Europi trend. U Spin Valis ulaze trupci, a izlazi finalni proizvod, namještaj, lijepljene ploče i elementi spajani u masivne ploče hrasta i bukve, koje koristimo prilikom izrade namještaja, ali prodajemo i drugim proizvođačima namještaja jer imamo veliki kapacitet. Vrhunski drvni briket u cijelosti plasiramo u Njemačku. I ono što smo dobili prije nekoliko mjeseci, a to je da sav drvni ostatak - kora, okoraka i piljevine završava u kogeneraciji, gdje proizvodimo električnu i toplinsku energiju koju također u viškovima plasiramo na tržište. Najvažnije je da naša današnja proizvodnja ide u potpuno ekološkom smjeru, da ono što Europa i svijet traže - “green, green, green”, mi već imamo. To je trend, i mi to radimo. Svaki proizvod koji iziđe iz Spin Valisa je 100 posto ekološki, pa i namještaj jer se zaključna obrada svih finalnih proizvoda obavlja prirodnim i ekološkim materijalima - voskovi, pa čak i ljepila na prirodnoj su bazi – kaže Jelčić, a upravo to je i osobno u pogonima provjeravao Michael Otto te pohvalio takvu proizvodnju.

Prazna skladišta

Sa svim velikim planovima njemačkog partnera upoznali su u svim pogonima, od piljenja trupaca, sušara, lijepljenja drvnih elemenata, proizvodnje dijelova namještaja, proizvodnje briketa, kogeneracije. Micahael Otto posebno se iznenadio što u velikom skladištu gotovih proizvoda nema puno robe.

– Mi 90 posto naše proizvodnje radimo za poznatog kupca, po narudžbi, i stoga naši proizvodi ne dolaze u skladište, nego odmah nakon pakovanja za transport odlaze put kupaca. To je ono što našu proizvodnju ne opterećuje, a borimo se samo s poštovanjem rokova isporuke – ističe Jelčić, koji je očekivao i neke sugestije od njemačkog partnera.

Spin Valis se pohvalio tradicijom dugom 65 godina u proizvodnji namještaja, na što je Michael Otto odgovorio da oni postoje 67 godina, pa su gotovo “vršnjaci”. Zadovoljan svime viđenim izrazio je spremnost da se suradnja i kupnja namještaja poveća, a rado je prihvatio i poziv da dođe u naša bogata slavonska lovišta u lov. Iznenađen je bio i velikim površinama šuma na području Požeško-slavonske županije i Slavonije, pod kvalitetnim hrastom i bukvom. (AGM Kruna)

Michael Otto je 3. najbogatiji čovjek Europe i 52. na svijetu

PO INTERNETSKOJ PRODAJI

OTTO GRUPA JE ODMAH IZA AMAZONA

U tvornicu ulazi sirovina, a izlazi samo gotov proizvod, bez ikakvog otpada

90

posto proizvoda rade za poznatog kupca

Opremaju hotele, škole, crkve

Novine u poslovanju Spin Valisa - uređenje kompletnih enterijera hotela, restorana, škola, dvorana - predstavljene su kroz promotivni film. Gosti su na to iznimno pozitivno reagirali, kao i na uređenje unutrašnjosti crkvi s po mjeri rađenim namještajem, klupama u crkvama. U izložbenom prostoru su s velikom pozornošću pogledali svaki komad namještaja, razvlačili stolove, provjeravali udobnost stolaca i garnitura.

Slavonska škrinja na dar

Michael Otto razveselio se daru - drvenoj škrinji kakve su nekada bile dio svakog slavonskog kućanstva, te njezinu sadržaju: šljivovici, medu od hrasta medunca i kutjevačkim vinima. Drvena škrinja novi je proizvod Spin Valisa, kao proizvod tradicijskog namještaja koji se odlično uklapa u moderne interijere.

Zdravko Jelčić

predsjednik Uprave Spin Valisa

Ono što Europa i svijet traže, “green, green, green”, mi već imamo

Možda ste propustili...

U AKCIJI 1200 SUDIONIKA

Čistili Belišće

POST FESTUM PARLAMENTARNIH IZBORA

Orahovački HDZ prvi je put pobijedio nakon 2007.

Najčitanije iz rubrike