Sport
OSJEČKA MALONOGOMETNA NATJECANJA

Naslove prvaka osvojili Sokol i Caffe 5 Gravia
Objavljeno 28. travnja, 2016.

OSIJEK – Završilo je prvenstvo u obje osječke malonogometne lige i to bez iznenađenja. Titule prvaka pripale su Sokolu u Županijskoj ligi, te Caffe 5 Graviji u Ligi veterana, a te su dvije momčadi u posljednje kolo ušle u povlaštenoj poziciji u donosu na konkurenciju. Točnije, držali su sudbinu u vlastitim rukama, jer su im za potvrdu prvog mjesta trebale pobjede. Sokol je to odredio hladno, iako i nije imao težak posao protiv mlade momčad prvoligaša Kelmea. Čistih 7:0, uz tri pogotka Dražena Ćavara, što mu na kraju ipak nije bilo dovoljno za titulu najboljeg strijelca koju je odnio Saponijin Stjepan Petrović. Saponia je pobjedom protiv Primere (4:2) potvrdila drugo mjesto, a najveći tragičar prvenstva je Lovački rog koji je titulu izgubio u susretima protiv Primere koja je na kraju završila četvrta. Naime, Primera je oba puta svladala Lovački rog ove sezone i tako mu uništila nade u osvajanje titule. Na koncu, liga je bila zanimljiva jer su se dugo tri momčadi borile na naslov, a samo se možemo nadati kako će sljedeće sezone saziv biti još nešto brojniji u odnosu na ovu.

Kod veterana Caffe 5 Gravia je u tri dana odigrala tri utakmice i zabilježila isto toliko pobjeda i na koncu prva prošla kroz cilj ispred Skripte. Naime, prije posljednjeg kola odigrana su tri zaostala susreta iz kojih je "Petica" u završnu rundu donijela svih šest bodova i dva prednosti na tablici u odnosu na Auto Baranja Skriptu. U odlučujućoj rundi Caffe 5 Gravia nije dopustila nikakva iznenađenja u susretu protiv uvijek neugodne Sambe Krešo popravci obuće. No, "Petica" je povela s 4:0 i tako riješila sve dvojbe oko pobjednika te utakmice, ali i titule prvaka. S obzirom na to da je to bio i prvi susret na rasporedu, derbi između Stare Moše i Auto Baranja Skripte igrao se za čisti prestiž, a Skripta je u golijadi slavila sa 6:4, a PAN caffe bar After Dark lako se obračunao s HOS-om. I Liga veterana bila je zanimljiva jer su se također tri momčadi borile za titulu, a vrijedi isto kao i za Županijsku ligu. Valjda će sljedeće sezone biti više sudionika.D.Keler

ŽUPANIJSKA LIGA

Rezultati posljednjeg, 14. kola: Atletico Osijek - Mursa V.B.K. 3:0 (p.f.), Saponia - Primera 4:2, Sokol - Kelme mladi 7:0, Lovački rog - Zli farmeri 10:2

Prvi strijelac lige je Stjepan Petrović (Saponia) s 23 pogotka.

ŽUPANIJSKA LIGA
SOKOL                                   7  (2)
KELME MLADI                      0

Dvorana Zrinjevac. Sudac: Ivica Buljubašić. Strijelci: 1:0 Ćavar (4), 2:0 E.Šimić (13), 3:0 A.Šimić (19), 4:0 Ćavar (21), 5:0 A. Šimić (22), 6:0 Ćavar (27), 7:0 Ižaković (30).

SOKOL: Wilhelm, H.Šimić, Ižaković, E.Šimić, Čavić, Ćavar, Vuksanović, A.Šimić

KELME MLADI: Živković, Blažević, Zekić, Cvjetković, Kraljević, Ezgeta, Mihaljević, Milanović, Salaj, Adžamić.

LIGA VETERANA
CAFFE 5 GRAVIA                       5  (1)
SAMBA KREŠO PO                    2  (0)

Dvorana Zrinjevac. Sudac: Ivica Buljubašić. Strijelci: 1:0 Kovač (8), 2:0 Dumenčić (19), Dumenčić (22), 4:0 Husić (26), 4:1 Šmit (27) 4:2 Čavalić (28), 5:2 Husić (30).

CAFFE 5 GRAVIA: Pavlović, Kovač, Čanžar, Almaši, Kragujević, Dumenčić, Kolovrat, Babić, Husić, Brnić, Budiša.

SAMBA KREŠO POPRAVCI OBUĆE: Janković, Šmit, Borovec, Tretinjak, Čavalić, Bakić, Ozdanovac, Antolić, Bendeković, Kundid.

LIGA VETERANA

Rezultati posljednjeg kola: Caffe 5 Gravia – Samba Krešo popravci obuće 5:2, PAN caffe bar After Dark - HOS 4:0, Stara Moša – Auto Baranja Skripta 4:6. Slobodna je bila Ameba 79. Rezultati zaostalih susreta: Caffe 5 Gravia – HOS 3:0, Stara Moša – Caffe bar 5 Gravia 0:3, Samba Krešo popravci obuće – Auto Baranja Skripta 2:7.

Najbolji strijelac lige je Igor Šmit (Krešo popravci obuće) s 14 pogodaka.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike