Sport
POBJEDA NAŠIČKIH RUKOMETAŠA U LIGI ZA PRVAKA

NEXE uvjerljiv u “malom derbiju”
Objavljeno 27. travnja, 2016.

U “malom derbiju“, u 4. kolu hrvatske rukometne Lige za prvaka, igrači NEXE-a odigrali su maksimalno ozbiljno, što su u uvodu u utakmicu i najavljivali. Istina, u početku su se malo, ali sasvim malo mučili, no na kraju je završilo prema očekivanju. Našičani su upisali još jednu laganu pobjedu s dvoznamenkastom razlikom pogodaka.

Varaždinci su na početku susreta dva puta vodili, NEXE je naravno odmah anulirao prednost gostiju, a u osmoj minuti prešao je u vodstvo koje do kraja nije ispuštao. Do odlaska na odmor Varaždinci su uspijevali održavati zaostatak od tri pogotka, koji je u osamnaestoj minuti narastao na “plus pet” (10:5). Ipak, do odlaska u svlačionicu Našičani su se malo opustili pa su u drugo poluvrijeme unijeli zalihu od samo tri pogotka.

Početak drugog dijela bio je kao na filmskoj vrpci. U dvije i pol minute Herceg i Sakić postigli su po dva pogotka, domaćin se odvojio i bilo je samo pitanje s kolikom će razlikom NEXE na kraju slaviti. Trener Zdenko Kordi je maksimalno iskoristio sve igrače, a oni su mu to na najbolji način odgovorili. Postizali su pogotke u serijama, s druge strane “crna rupa“ za Varaždince trajala je osam minuta (od 39. do 47.), kada nisu postigli ni jedan pogodak. Nakon petnaest minuta igre u drugom dijelu bilo je plus 11(25:14) za domaće. Sedam minuta prije kraja Eter je još povećao vodstvo, ali su Varaždinci serijom od tri pogotka smanjili rezultat. Nenadić je u zadnjim sekundama svojom drugim pogotkom zaključio susret u kojem su Našičani dominirali i zasluženo pobijedili. S ovakvom igrom i zalaganjem u Varaždinu ne bi trebali imati problema. S. Sobodić

NEXE                           30  (14)
Varaždin 1930               20  (11)

NAŠICE - ŠŠD Kralja Tomislava. Gledatelja 800. Suci: Ivica Glavinić, Mile Veraja(Metković).

NEXE: Lelić (11+1), Gadža, Eter 4, Crnić 1, Mrđenović 1, Zrnić 5/2, Sršen 3, Jurjević 1, Sokolić, Nuić 5/1, Sakić 4, Halilković, Vegar, Nenadić 2, E.Vešligaj, Herceg 4. Trener Zdenko Kordi.

VARAŽDIN 1930: Špikić(4), Šipić, Vučko 2, Zobec 2, Novak, Horvat 6, Lind 4/4, Vidaček 1, Črnila(5), Tokić 2, Huđ 2, Hutinec, Hirš 1, Levak, Grbac, Marčec. Trener Vladimir Vujović.

SEDMERCI: NEXE 3 (4), Varaždin 4 (4); ISKLJUČENJA: NEXE 8 minuta(Eter 2+2, Sokolić, Vegar 2). Varaždin 8 minuta( Huđ 2+2m Špikić,Tokić 2)

Najčitanije iz rubrike