Osijek
MULTIMEDIJSKE PREZENTACIJE U OŠ JAGODE TRUHELKE U OSIJEKU

Mali kreativci napravili audiovizualnu slikovnicu
Objavljeno 27. travnja, 2016.

Osnovna škola Jagode Truhelke provodi projekt Razvoj kreativnog učenja, mišljenja, djelovanja i stvaranja, u sklopu europskog programa Erasmus+. U sklopu projekta nastavnici su stekli vrijedna iskustva boraveći na edukacijama u inozemstvu. Educirali su se i o kreativnoj uporabi web 2.0 alata i računalnih programa, a sve što su naučili nedavno su prezentirali na završnoj prezentaciji Dana darovitih.

- Naša je škola poznata po kreativnom radu nastavnika i učenika, a na ovoj su prezentaciji predstavljeni razni projekti i kreativne radionice. Prezentacije su se sastojale od multimedijskih prikaza odrađenih projekata koji su se temeljili na primjeni prošlogodišnjih iskustava stečenih na edukacijama u inozemstvu kroz projekt Razvoj kreativnog učenja, mišljenja, djelovanja i stvaranja - kaže školska knjižničarka Irena Bando, voditeljica Tima za kreativan razvoj škole i organizatorica cjelokupnog programa. Tako su se na završnoj prezentaciji mogle vidjeti vrlo neobične dinamične prezentacije s animacijama, filmovima, stripovima i fotokolažima. Posebno se istaknula audiovizualna slikovnica urađena prema originalnoj slikovnici učenice ove škole. Multimedijske prezentacije projekata rađene su korištenjem web-alata kao što su: Powtoon, Toondoo, Smilebox, Prezi, kao i računalnih programa MovieMaker, koje su učenici s velikom motiviranošću i entuzijazmom, pripremili zajedno sa svojim mentorima za završnu prezentaciju.

Osim toga na priredbi su bili izloženi likovni radovi s kreativno-edukativnih radionica tijekom Dana darovitih, kao i originalno urađeni posteri projekta. Završnu prezentaciju Dana darovitih pripremio je Tim za kreativni razvoj škole, prikazavši vrlo kreativan način rada s djecom.

Tako su učenici 1. razreda pod mentorstvom učiteljice Silvije Klindžić i Sanje Erkapić, majke učenika, prezentirali projekt Hokus-pokus. Pedagoginja Anita Milaković s učenicima je pripremila prezentaciju Pokaži što znaš, u multimedijskom programu MovieMaker, gdje su učenici prezentirali svoje talente kroz maštovito osmišljene scenske nastupe.

Školska knjižničarka Irena Bando s učiteljicom informatike Katarinom Kretić pripremila je s učenicima prezentaciju projekta audiovizualne slikovnice, izradu stripa ilustriranih stihova dječjih pjesama u programu Toondoo i prezentaciju projekta o Jagodi Truhelki u programu Smilebox.

Učiteljica razredne nastave Marina Matoković s učenicima je izradila prezentaciju Stado Malog princa, projekt o poticanju čitanja, izrađenu s mnoštvom animacija i ilustrativnih prikaza s pomoću web-alata Powtoon.

Učenici skupine darovitih, uz pomoć psihologinje Sanje Grizelj, prezentirali su sudjelovanje učenika na Tjednu mozga te pripremili prezentaciju u programu Prezi.

- Takav način rada u školama primjer je modernog poučavanja u kojem se na kreativan način uči, kroz zabavu i otkrivanje. Prezentirane metode trebale bi se sve više primjenjivati u radu s djecom ako želimo da učenici razviju ili zadrže pozitivan stav prema školi i učenju - naglasila je Irena Bando. Mnoštvo kreativnih uradaka koji su prezentirani na Završnoj svečanosti Dana darovitosti u OŠ Jagode Truhelke mogu se pogledati na web-stranici škole: (http://os-jtruhelke-os.skole.hr/razvoj/kreativni), na stranicama Tima za kreativni razvoj (http://kreativnomislistvarajdjeluj.weebly.com/) te na Facebook stranici Tima „Kreativna Jagoda“.V.Latinović

Mnoštvo kreativnih uradaka koji su prezentirani mogu se pogledati na web-stranici škole

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana