Osijek
PROJEKT ŽUPANIJSKOG SAVJETA MLADIH, UDRUGE ŠUBI DUBI I RECUPERA

“Nema zime” za mlade poduzetnike
Objavljeno 28. travnja, 2016.

Predstavnici Savjeta mladih Osječko-baranjske županije, Udruge Šubi dubi i tvrtke Recupero d.o.o. jučer su održali radni sastanak s mladim poduzetnicima uključenima u projekt “Budi i ti poduzetnik”.

Projekt je počeo u veljači, a osmišljen je radi toga da se mladi poduzetnici osposobe i prikupe što bolje informacije kako bi mogli pokrenuti vlastiti posao. Poduzetnici početnici, koji su zadovoljili kriterije i uključeni su u ovaj projekt iza kojeg stoji županijski Savjet mladih, tijekom pet mjeseci uživat će potporu i cjelokupno praćenje njihova poslovanja.

Izabrano desetak

Kako nam je rekla Donna Šimatić, predsjednica Savjeta mladih, mladi poduzetnici jučer su predstavili svoje poslovne ideje, tvrtke i projekte, a na sastanku su bili i predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te Hrvatske gospodarske komore koji su obećali svoju pomoć. Od dvadesetak prijavljenih, dodala je Šimatić, izabrano je desetak onih koji su zadovoljili natječajne uvjete. Jučer su potpisani i ugovori između tvrtke Recupero i sudionika ovog poduzetničkog programa. Tvrtka Recupero pruža poslovno praćenje mladih poduzetnika, što uključuje ekspertize iz područja računovodstva, cjelokupnog poslovanja, pravno savjetovanje i informiranje o izvorima financiranja, europskog i hrvatskog, istaknuo je Ivan Kolundžić iz Recupera. Dodao je kako je najveći problem kod onih koji pokreću biznis nedovoljna informiranost.

Što kažu mladi poduzetnici

Razgovarali smo na kraju s troje mladih poduzetnika. Profesorica matematike i informatike i magistra financijske matematike Ardijana Vrtarić namjerava pokrenuti vlastitu tvrtku i na tržištu ponuditi tečajeve informatike za sve one kojima takvo znanje treba pri zapošljavanju, kao i usluge administratora za male tvrtke koje si takvo radno mjesto ne mogu priuštiti. Marin Ivatin iz Koške pokrenuo je obrt “Nema zime”, bavi se prijevozom ogrjevnog drveta, a ambicija mu je izgraditi postrojenje za pelete i brikete. Nina Pajčin je ekonomistica i njezina nedavno osnovana tvrtka pruža usluge manjih građevinskih radova i popravaka u kući. Svi se oni žele temeljito educirati o poslovanju kako bi uspješno funkcionirali na tržištu i ostvarili svoje poduzetničke ciljeve. Ovaj tečaj mogao bi im uvelike pomoći u tome. D. Celing

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike