Osijek
KRATKI SPOJ U RUŽINOJ ULICI

HEP priznaje pogrešku, stanari
upozoravaju: Stradali su nam
televizori, kućanski aparati...
Objavljeno 27. travnja, 2016.

- Pušilo se iz računala, krckalo je iz televizora, a onda je sve otkazalo. Nestalo je struje, a nakon njezina ponovnog dolaska pokazalo se kako nam je stradala većina kućanskih aparata koji su bili priključeni na mreži, pa čak i mobitel na punjenju...

Tim su nam riječima opisali posljedice kratkog spoja na HEP-ovoj mreži u dijelu Ružine ulice. Ondje su, naime, prije dvije godine niskonaponsku mrežu postavili pod zemlju, a sada se radi prespajanje instalacija s krovova kuća. Očito je za jednog od tih radova negdje došlo do kratkog spoja. Ne taje to ni u HEP-u.

- Prilikom izvođenja građevinskih radova na priključcima na kabelsku niskonaponsku mrežu u Ružinoj ulici, došlo je do oštećenja niskonaponskog kabela. Radovi nisu najavljeni, jer za njihovo izvođenje nije bilo potrebno isključenje s mreže. Oštećenjem niskonaponskog kabela nastao je međufazni kratki spoj koji je, prema našim saznanjima, prouzročio štetu na kućanskim uređajima kod tri kupca - izvješćuju iz HEP-a.

Iz HEP-a poručuju kako su kupci upućeni na podnošenje odštetnog zahtjeva prema HEP-ODS, Elektroslavoniji Osijek.

I doista, provjerom kod oštećenih stranaka doznajemo kako ih je HEP-ov nadzorni inženjer već obišao i da je sastavljen zapisnik o počinjenoj šteti.

- Bila bih sretnija kada bi mi HEP kupio aparate koji su ovako stradali, jer novčano obeštećenje, pretpostavljam, neće biti dovoljno za pokrivanje štete - nada se jedna od oštećenih stranaka.

Iz HEP-a zaključno izvješćuju kako je u tijeku sanacija oštećenog niskonaponskog kabela u Ružinoj ulici. D. Kuštro

Iz HEP-a poručuju kako su kupci upućeni na podnošenje odštetnog zahtjeva

Možda ste propustili...

PROJEKT UDRUGE KREAKTIVA: UPOZNAJUĆI EUROPU UPOZNAJEM SEBE

Punoljetnost su obilježili putujući vlakom po Europi na trasi Orient Expressa

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

Najčitanije iz rubrike