Regija
ŽUPANIJSKO VIJEĆE ŠKOLSKIH KNJIŽNIČARA U SURADNJI S OŠ D. LERMANA

Kviz “Nije tajna - lektira je sjajna”
Objavljeno 28. travnja, 2016.

POŽEGA - Županijsko vijeće školskih knjižničara Požeško-slavonske županije u suradnji s OŠ Dragutina Lermana Brestovac organiziralo je kviz “Nije tajna - lektira je sjajna”.

- Sudionici kviza su učenici trećih i petih razreda iz 13 osnovnih škola županije. Sudjelovalo je 75 učenika i 18 mentora. Cijela je priča zamišljena radi promocije čitanja među mladima – rekli su organizatori.

Pitanja za učenike 3. razreda sročena su iz djela Jurnjava na motoru (Slavko Kolar), Čarobljak iz Oza (L. F. Baum) i bonus-knjige Nemam vremena (Sanja Pilić), a za 5. razred iz djela Trojica u Trnju (Pavao Pavličić), Mrvice iz dnevnog boravka (Sanja Pilić) i bonus-knjige Zaljubljen do ušiju (Miro Gavran).

U kategoriji trećih razreda poredak je sljedeći: 1.OŠ Antuna Kanižlića Požega (PŠ Vidovci) i učenici Patricija Starčević, Petar Starčević i Tvrtko Janković; 2. OŠ Julija Kempfa Požega i učenici Aneta Jurilj, Klara Safundžić i Marija Vidović; 3.OŠ Dobriše Cesariće Požega i učenici Filip Čutura, Emina Gitt i Gabriel Šunjo.

U kategoriji petih razreda poredak je: 1. OŠ Zdenka Turkovića Kutjevo i učenici Ena Jugović, Anđela Marković i Lana Valentić; 2. OŠ Julija Kempfa Požega i učenici Jurica Mandić, Luka Miloš i Niko Pisker; 3. OŠ I.G. Kovačića Velika i učenici Ana Lovrenović, Ana Zeba i Luka Adžić. Najbolji su nagrađeni nagradama i priznanjima.(AGM Kruna)

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana