Ekonomija
UNICREDIT ODABRAO TRI HRVATSKE TVRTKE ZA PROGRAM ELITE

Osječki Novi Agrar priprema se za pristup Londonskoj burzi
Objavljeno 28. travnja, 2016.

UniCredit je odabrao tri hrvatske tvrtke za sudjelovanje u programu ELITE Londonske burze. Tvrtke Tokić i osječki Novi Agrar sudjeluju u programu od prosinca 2015., a u travnju im se pridružila i tvrtka Hangar 18. Cilj je kroz program ELITE i UniCredit CEE Lounge brzorastuća mala i srednja poduzeća upoznati s različitim opcijama financiranja koje su im na raspolaganju i pripremaju se za susret s investitorima. Tvrtka Hangar 18, klijent Zagrebačke banke, jedna je od sedam malih i srednjih poduzeća odabranih za sudjelovanje u drugom krugu programa UniCredit CEE Lounge, inovativne inicijative koja ambicioznim privatnim tvrtkama iz srednje i istočne Europe omogućuje da ubrzaju svoj rast. Program UniCredit CEE Lounge dio je uspješnog ELITE programa Grupe Londonske burze, a pokrenut je u prosincu 2015., kad je za sudjelovanje u programu odabrano prvih 14 tvrtki.

Rukovoditelji tih tvrtki, među kojima su i dva klijenta Zagrebačke banke - hrvatske tvrtke Tokić i Novi Agrar, upravo započinju drugi od osam modula usavršavanja i treninga. Program ELITE ovim klijentima pruža izuzetnu vrijednost, a UniCreditovo sudjelovanje u inicijativi pomaže banci unaprijediti usluge koje pruža klijentima. „Zadovoljstvo nam je što Zagrebačka banka može klijentima ponuditi pristup Londonskoj burzi i njezinim programima. Ulaskom Hrvatske u Europsku Uniju, u mogućnosti smo jednostavnije se povezivati s međunarodnim tržištima kapitala, iskoristiti njihova znanja i iskustvo za unapređenje poslovanja naših klijenata i privlačenje potencijalnih ulagača“, izjavio je Marko Remenar, član Uprave Zagrebačke banke za Korporativno, investicijsko i privatno bankarstvo.

„Uzbuđeni smo jer kroz ELITE program imamo priliku savjetovati ove klijente na inovativan način. Ovo je za nas jedinstvena prilika da bolje upoznamo njihove potrebe i strategije, ali je ujedno i prilika za klijente da bolje upoznaju nas i sve naše snage, što u cijelosti mijenja naš odnos s njima“, izjavio je Enrico Minniti, UniCreditov direktor Korporativnog i investicijskog bankarstva za srednju i istočnu Europu.

„Naša je ambicija preokrenuti naš mentalitet od isključive orijentacije na prodaju prema orijentaciji na stvaranje vrijednosti. To postižemo tako što klijenta stavljamo u središte svojih aktivnosti, a program ELITE pomaže nam u tom usmjerenju. Najambicioznijim europskim srednjevelikim poduzećima dajemo vidljivost i upoznajemo ih sa širim financijskim instrumentima i ključnim igračima i investitorima koji im mogu pomoći“, zaključio je Minniti.

Tvrtka Hangar 18 od programa ELITE ima velika očekivanja. „Jako smo zadovoljni sudjelovanjem u ELITE programu. Naš je cilj u ELITE-u ojačati poslovnu strategiju kroz povezivanje s drugim tvrtkama, učenje o strateškim i menadžerskim vještinama i, najvažnije, proširenje tržišta na zemlje članice Europske unije za naš model smartphonea NOA“, objasnio je Marko Kralj, direktor Hangar 18, privatne kompanije koja se bavi proizvodnjom smartphonea i njihovih dodataka, međunarodnom veleprodajom i distribucijom IT opreme te je partner HP-a, Lenova, Asusa.

U prosincu 2015. ELITE programu pridružila se hrvatska tvrtka Tokić, koja je ovih dana završila prvi krug obuke. „Iako su naša očekivanja bila visoka, sudjelovanje u modulu Internacionalizacije i inovacije ELITE programa doista je ostavilo pozitivan dojam na nas. Svi segmenti samog procesa rada i učenja rezultirali su znanjima koje smo, ili ćemo, u bliskoj budućnosti implementirati i u naše poslovne procese“, izjavio je Jakov Akmadžić, HeadofExport Sales u tvrtki Tokić.

Novi Agrar također ima povoljna iskustva nakon prvih mjeseci u sklopu ELITE programa. „Programu ELITE-a pridružili smo se u cilju stjecanja novih znanja koja će nam pomoći da unaprijedimo naš sadašnji poslovni model te zbog mogućnosti predstavljanja tvrtke međunarodnim investitorima i pristupu međunarodnom tržištu kapitala. Nakon četiri mjeseca sudjelovanja u programu možemo reći da smo i više nego zadovoljni kvalitetom programa, a kao posebnu vrijednost ovog programa istaknuli bismo mogućnost razmjene iskustava i poslovnih ideja s drugim tvrtkama koje dolaze iz različitih dijelova Europe“, rekao je Jozo Ljubičić, CFO (financijski direktor) Novog Agrara. ELITE okruženje pomaže brzorastućim tvrtkama u dizanju svijesti o različitim opcijama financiranja koje su im na raspolaganju i pomaže im pripremiti se za susret s investitorima. Osim toga, okuplja rastuće tvrtke, dajući im priliku za međusobnu inspiraciju, razmjenu ideja i najboljih praksi i prepoznavanje zajedničkih poslovnih prilika. Z.Rupčić

Novi Agrar u ELITE programu sudjeluje od prosinca 2015.

320

tvrtki iz čitave Europe pomogao je program ELITE

150

savjetnika trenutno broji zajednica Programa ELITE

90

investitora je u Programu ELITE

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana