Regija
RAZNOVRSTAN KULTURNI, SPORTSKI I ZABAVNI PROGRAM

Belišće slavi Dan grada
Objavljeno 27. travnja, 2016.

BELIŠĆE – Do 8. svibnja odvijat će se manifestacije u sklopu programa koji je pripremljen u povodu 1. svibnja – blagdana sv. Josipa Radnika, zaštitnika Župe Belišće i Dana grada Belišća.

Program koji su organizirali Grad, Turistička zajednica i Centar za kulturu Sigmund Romberg počeo je prošlog vikenda obnovom drvenih skulptura i Noći knjige Gradske knjižnice i čitaonice, a produžio se ribičkim kupom na Staroj Dravi kada je održana akcija “Volim Belišće, ali čisto” - zelena čistka te oslikavanje etnosela Bocanjevci etnomotivima. Vikend je bio u znaku 22. Međunarodnog košarkaškog turnira kadeta te 22. Međunarodnog turnira u tenisu. Subotnji ugođaj upotpunio je koncert zbora Concordia discors, čije je pjevanje uveličalo i nedjeljno euharistijsko slavlje u crkvi, a vatrogasci su imali Susret vatrogasne mladeži.

Nove prostore Turističke zajednice uljepšala je izložba fotografija udruge Zum pod nazivom “Moj grad”, a u utorak je Glazbena škola bila domaćin koncerta “Od klasike do jazza” u izvedbi Vladimira Babina. “Likovni umjetnici belišćanskom hramu kulture” naziv je izložbe koja je sinoć otvorena u Kazališnoj kavani, a istog dana i kuglači su odmjerili snage. Na Trgu A. Starčevića večeras (četvrtak) u 18 sati vrtić Maslačak i Društvo Naša djeca organiziraju program “Mome gradu s ljubavlju” uz dodjelu nagrada za likovne i literarne radove, a uz kuglački susret KK-a Željezničar i KK-a Monte-mont, petak, 29. travnja, bit će u znaku koncerta klape Barun u 20 sati u Centru za kulturu S. Romberg.

Središnji dio proslave predviđen je za vikend kada će se u subotu u 10 sati na gradskoj upravi otkriti ploča Vijenac dr. Franje Tuđmana – nove ulice u Belišću. Pola sata nakon toga je biciklistička vožnja u organizaciji županijske Turističke zajednice, istovremeno s Odmorišta Drava u Bistrincima i Baraber X duatlon. Događanja će upotpuniti Finalni odbojkaški turnir kadetkinja u sportskoj dvorani. U 11 sati je svečana sjednica Gradskog vijeća u Centru za kulturu S. Romberg na kojoj će biti uručena priznanja Grada, a od 12.30 sati na desnoj obali Drave počet će proslava za građane uz ručak i nastup TS-a Kočije. Županija potpisuje organizaciju 8. Dana vina i turizma koji će se održati u subotu od 17 sati na Trgu A. Starčevića, a od 21 sat na trgu je jazz-koncert.

Prvomajska budnica u izvedbi Puhačkog orkestra DVD-a Valpovo i gradskih mažoretkinja Belišćane će probuditi 1. svibnja u 6.30 sati, a uz kirbaj, u 11 sati počinje svečana misa u župnoj crkvi sv. Josipa Radnika. Večer na Trgu A. Starčevića u znaku je koncerta Đanija Stipaničeva, Marka Škugora, Stjepana Jeršeka Štefa i TS-a Džentlmeni. Ništa manje atraktivni neće biti ni dani koji slijede nakon toga, a u kojima će se smjenjivati mnoštvo događanja.L.Aničić

Možda ste propustili...

CRVENI KRIŽ: MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE

OŠ Bilje i Medicinska škola Osijek pobijedili

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

UDRUGA STANARA ŠOKAČKIH STANOVA

Đeram: Skupština i druženje na stanu

Najčitanije iz rubrike