Crna kronika
IDU U ISTRAŽNI ZATVOR

Nema jamstva za dilere iz Srbije
Objavljeno 27. travnja, 2016.

OSIJEK - Dvojici srpskih državljana, povezanih s međunarodnim lancem krijumčara droge, zbog opasnosti od bijega i ponavljanja kaznenog djela određeno je mjesec dana istražnog zatvora.

- Odbijen je prijedlog da se istražni zatvor zamijeni za jamstvo. Sudac istrage Županijskog suda u Osijeku zaprimio je prijedlog zamjenika ravnatelja USKOK-a za određivanje istražnog zatvora protiv dvojice državljana Srbije, vezano uz “uskočku” međunarodnu akciju u kojoj je već uhićeno petero hrvatskih državljana - doznajemo od Miroslava Rošca, glasnogovornika Županijskog suda u Osijeku. Srpski državljani uhićeni su u okviru istrage u kojoj je iz Srbije i Crne Gore u Hrvatsku prokrijumčareno najmanje 50 kilograma marihuane. Istraga je pokrenuta protiv deset osoba, a krijumčarenje je trajalo od početka listopada prošle do 18. travnja ove godine.

Policija je do osumnjičenih došla provodeći veliku međunarodnu akciju “Big Devil”, a prema prvim informacijama iz MUP-a vrijednost zaplijenjene droge procjenjivala se na 2,4 milijuna kuna, dok bi njezina ulična vrijednost bila višestruko veća. Akcija je počela u listopadu 2015. godine.S.Lacić

Možda ste propustili...

NA PRIJELAZU STARA GRADIŠKA

Pijan pokušao autom u BiH

POLICIJA BIH, HRVATSKE I EUROPOL

Velika akcija protiv krijumčara ilegalaca

Najčitanije iz rubrike