Crna kronika
OPTUŽNICA ZBOG VELIKOG POŽARA U OSJEČKOJ ŠEĆERANI

Izazvali požar i štetu od 2,8 milijuna kuna
Objavljeno 27. travnja, 2016.
Optužnica je podignuta protiv tri osobe i dvije tvrtke

OSIJEK - Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku podignulo je optužnicu zbog izazivanja velikog požara u osječkoj Šećerani u prosincu 2013. godine. Od posljedica požara nastala je šteta veća od 2,8 milijuna kuna.

Za kazneno djelo protiv opće sigurnosti terete se 46-godišnjak, ovlaštenik izvođača radova četvrtookrivljenog trgovačkog društva iz Slavonskog Broda, inženjer gradilišta, te dvojica djelatnika Šećerane, kao i sama osječka tvrtka. Iz Šećerane se optužnicom terete 28-godišnji voditelj sušare i ovlaštenik zaštite na radu i zaštite od požara, te 58-godišnji stručnjak za zaštitu na radu i zaštitu od požara petookrivljenog trgovačkog društva iz Osijeka.

Optužnicom se trojicu muškaraca tereti da su od 11. do 13. prosinca 2013. godine, kao odgovorne osobe za izvođenje radova demontaže metalne nadstrešnice na skladištu Šećerane, prilikom obavljanja radova plinskim rezačem s otvorenim plamenom, iako svjesni da je skladište šećera visoko rizično za nastanak požara, lakomisleno propustili poduzeti propisane mjere za zaštitu od požara i eksplozije. Zbog toga je došlo do požara u skladištu i štete od 2.842.263,36 kuna.

Četvrtookrivljeno trgovačko društvo iz Slavonskog Broda i Šećeranu optužnicom se tereti da su zbog propusta svojih odgovornih osoba postupili suprotno propisima zaštite na radu i zaštite od požara, i time prouzročili štetu velikih razmjera.

Sandra LACIĆ
VATROGASCI UGANULI NOGE

Požar je izbio u stropu gdje se nalazi gumena transportna traka. Skladište dugo 100, a široko 30 metara, gasilo je 40 osječkih profesionalnih vatrogasaca, te članovi DVD-a Gornji i Donji grad. Vatrogascima je pomagalo i 50 radnika Šećerane i njihova mehanizacija. Prilikom intervencije nekoliko je vatrogasaca bilo lakše ozlijeđeno, a riječ je o uganućima noge zbog prelaženja preko paleta sa šećerom.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike