Kultura
KRAJEM SVIBNJA “FILMSKA RUNDA”

Revija hrvatskog kratkometražnog filma
Objavljeno 26. travnja, 2016.

OSIJEK - U produkciji umjetničke organizacije Teatar to go u Osijeku, od 27. do 29. svibnja 2016. u osječkoj Galeriji Kazamat u Tvrđi održat će se Revija hrvatskog kratkometražnog filma “Filmska RUNDA”, koja će sadržavati izabrani uvid u radove kratkometražnog igranog, eksperimentalnog, dokumentarnog i animiranog filma hrvatske kinematografije. Ta je revija hrvatskog kratkometražnog filma predstavljena u sklopu nedavne Kreativne riznice, održane na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

“Cilj Revije je promoviranje hrvatskog filma i upoznavanje domaće publike, studenata umjetnosti i stvaralaca s recentnijim hrvatskim kratkometražnim filmovima te stvaranje pozitivne i ugodne atmosfere za dijalog između nezavisnih, profesionalnih filmaša i publike”, rekla je Dalija Dozet, iz direkcije Revije.

Aktivnost obuhvaća projekcije recentnih hrvatskih kratometražnih filmova raspoređenih u programske cjeline te moderirani razgovor gledatelja i autora filmova nakon svake pogledane cjeline.

“Poseban naglasak bio bi na mladim osječkim autorima, a zaseban blok posvećen je etabliranom osječkom redatelju Zvonimiru Juriću”, otkrila je Marta Užarević, iz direkcije Revije.

Revija će se održati na lokacijama otvorenim za cijelu zajednicu uz ideju međusektorske suradnje i korištenja prostora postojećih organizacija u kulturi na području grada Osijeka.

“Ideja je postaviti kulturno-umjetnički sadržaj na ulice grada i učiniti kulturni sadržaj dostupnijim široj zajednici”, istaknula je Ana Šimić, iz direkcije Revije.

Predavanje je održano u sklopu Kreativne riznice Instituta za znanstvena i umjetnička istraživanja u kreativnoj industriji - Andizet, Odjela za kulturologiju u Osijeku, Studentskog zbora J. J. Strossmayera u Osijeku te Trgovačke i komercijalne škole “Davor Milas“ u Osijeku.

“Filmska RUNDA” značajna je za razvoj i promociju hrvatskog kratkometražnog igranog filma, kao i za grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju. (D.Kć.)

Možda ste propustili...

TISUĆLJEĆA MEĐU RIJEKAMA

Arheološka izložba u Belom Manastiru

FOOZOS OBILJEŽIO 150. OBLJETNICU ROĐENJA IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ

Predstava “Blagoslov” u čast našoj velikoj književnici

Najčitanije iz rubrike