Sport
LIGA PRVAKA: MANCHESTER CITY VEČERAS PROTIV REAL MADRIDA

Debitant protiv rekordera
Objavljeno 26. travnja, 2016.

Manchester City na svom Etihadu večeras dočekuje Real Madrid u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka. Bez obzira na osvojene trofeje posljednjih godina, može se reći kako je ovo najveća utakmica u povijesti “građana”, koji imaju tek jedan europski trofej (Kup kupova 1970.), a prvi put su među najbolje četiri europske momčadi. Potpuna suprotnost je Real, rekorder s deset europskih naslova, kojemu je ovo već 27. polufinale elitnog klupskog natjecanja (do sada omjer 13 - 13), šesto uzastopno. No u posljednjih pet godina samo su jednom prošli (i podignuli trofej) pa se na Etihadu nadaju kako mogu produžiti svoj san o eurokruni. Njega osnažuje povratak većine ozlijeđenih prvotimaca, oporavili su se Kompany i Sterling, a jedina briga Pellegriniju je Youre, koji se prošlog vikenda lakše ozlijedio pa ga čeka utrka s vremenom. No, bez obzira na to koliko je Toure važan za “građane”, još je važniji Ronaldo za “kraljevski” klub, jer Portugalac je najefikasniji strijelac Madriđana i vodeći u Ligi prvaka sa 16 pogodaka ove sezone. Ronaldo je zbog ozljede bedrenog mišića propustio posljednji prvenstveni dvoboj, no otputovao je s momčadi te je moguće da će biti spreman zaigrati otpočetka. Real je slavio na posljednja tri gostovanja u Engleskoj, od čijih klubova nije uzgubio u posljednjih osam susreta. Iako je odmah nakon ždrijeba Zidane izjavio kako je Real uvijek favorit, Bale tvrdi suprotno, no i dalje vjeruje u uspjeh svoje momčadi.

- U velikim utakmicama, gdje se sastaju velike momčadi, nema pravog favorita. Morate puno truda uložiti i igrati jako dobro kako biste pobijedili. Ulazimo u susret puni samopouzdanja - poručio je Velšanin.

U Cityju su svjesni da opasnost ne prijeti samo od Ronalda, a vjeruju kako im je, unatoč iznimno kvalitetnom sastavu, Real možda i najbolji suparnik, jer uvijek dopusti nekoliko izrazitih prilika. Ključ je u tome da ih se realizira, ali važno će biti i sačuvati vlastitu mrežu.

- I mi i oni smo momčadi koje se vole nadigravati, igrati ofenzivno i zbog toga će ovo biti otvoren susret s puno prilika. Presudno će biti ne primiti gol. Obrambeno moramo biti jako dobri, ne treba paziti samo na Ronalda, tu su i drugi. Moramo biti maksimalno koncentrirani i nadati se da će Aguero biti “vruć” - najavio je Zabaleta. G. Roguljić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike