Osijek
U OŠ FRANA KRSTE FRANKOPANA PROSLAVILI DAN ŠKOLE

“Frankopani” - dokazani prijatelji prirode
Objavljeno 26. travnja, 2016.

Projekt pod nazivom Frankopani - prijatelji prirode predstavljen je u OŠ Frana Krste Frankopana u prigodi obilježavanja Dana škole. U projekt su uključeni svi učenici i učitelji ove škole, a tema je zaštita prirode od onečišćenja, čist i zdrav planet Zemlja, riječju - ekologija.

- Naša je škola 2001. godine prvi put dobila status međunarodne ekoškole, a nakon 14 godina, 2015. godine, proglašeni smo Dijamantskom ekoškolom, što je najviši status. U tom je smislu i osmišljen ovaj ekološki projekt - kaže Antun Ptičar, ravnatelj OŠ Frana Krste Frankopana.

I doista, u školskom je dvorištu bilo mnogo događanja, od kojih izdvajamo atraktivnu modnu reviju, plesni nastup i recital učenika. Osim toga, na brojnim je štandovima bio izložen bogat postav učeničkih radova od recikliranih materijala. A od recikliranog materijala bio je namještaj, posude, torbe, kao i kreacije koje su učenici nosili na modnoj reviji. Uz sve to, “frankopani” su imali svoj kafić u kojem su prodavali sokove različitih okusa, primjerice od bazge, koje su sami napravili.

Svaka je skupina učenika imala svoj simbol, a cijelo događanje obilježio je velik odaziv učenika, njihovih roditelja, kao i građana koji stanuju u blizini škole. Na kraju programa nastupili su gosti, bubnjarska skupina RitmOs.

- Sav prihod prikupljen od prodaje proizvoda na štandovima namijenili smo za informatizaciju škole. Naime, želimo biti škola koja ima e-dnevnik - kaže ravnatelj Ptičar. V. Latinović

Najčitanije iz rubrike