Sport
NOGOMETAŠI CIBALIJE LAKO SE OBRAČUNALI S "MODRIMA"

Na travnjaku Vinkovčani ne štrajkaju
Objavljeno 25. travnja, 2016.

Konačno su nogometaši Cibalije odigrali jednu utakmicu u Vinkovcima u kojoj su mogli uživati svi koji su bili na stadionu, ali i oni pored malih ekrana, jer je utakmica bila prenošena na Hrvatskoj nogometnoj televiziji koja je nedavno počela s emitiranjem.

Je li ovaj put veći auditorij tome razlog - ne znamo, ali igrači Cibalije djelovali su tako sigurno i dominantno da smo stekli uvjerenje kako druga momčad zagrebačkog Dinama ne bi zabila pogodak da se igralo do sljedeće subote. Na stranu utakmice koje su Vinkovčani efikasno odigrali protiv Hrvatskog dragovoljca i Zadra, ali ipak smaramo kako je subotnji susret bila najmoćnija vinkovačka prezentacija na domaćem terenu. Njihove akcije sijevale su s oba boka, pa je bilo situacija da su Dinamovci loptu panično izbacivali u aut samo da ne dođe do raspoloženih napadača Keleza i Ugrine, ili ubojitih veznih igrača Mišića i Vitaića čije su lopte imale oči. Naravno da je takvim izgledom svoje momčadi onda i zadovoljan trener Cibalije Stanko Mršić.

- Svi naši igrači odigrali su odličnu utakmicu. Bilo je izvanrednih akcija, čini mi se da se ni jedan trenutak nije moglo pretpostaviti da će se nešto drugo dogoditi osim naše pobjede. Žao mi je što nismo zabili i koji gol više, jer Dinamo nije imao čak ni jednu polupriliku. Igrači su pokazali da imaju kvalitetu i da se mogu upustiti u borbu za Prvu ligu - rekao je Mršić.

Poslije štrajka i svih događanja tijekom tjedna uoči ove utakmice rijetko je tko očekivao ovakvo izdanje igrača u nebeskoplavom dresu. Očito je stručni stožer na čelu sa strategom Mršićem dobro motivirao momčad. Mršića smo upitali u čemu je tajna njegove strategije i psihologije?

- Igrači znaju što donosi Prva liga u usporedbi s rangom koji sada igraju. Protiv Dinama dali su sve od sebe, jer većina je igrača na pragu dobre karijere i znaju što bi za njih značilo igranje u Prvoj ligi. Zahtjevan sam, u igri tražim od njih kretanje i prema naprijed i prema natrag, a nemaju ni mnogo slobodnog vremena pa su usredotočeni samo na igru i pripreme za utakmice - objasnio je Mršić.

Sljedeće kolo za tjedan dana moglo bi donijeti rasplet. Cibalia gostuje kod Dugopolja, a Šibenik kod Dinama II. U svakom slučaju nogometaši Cibalije u posljednja četiri kola ulaze spremni i željni su dokazati kako su momčad koja vrijedi Prve lige. A. Grgić

Antun GRGIĆ

1:0

Matija Mišić odlično je u šesnaestercu pronašao Ugrinu koji je pokušao zaobići vratara Miškića, ali ga je ovaj srušio i sudac je pokazao na bijelu točku. Kapetan Vitaić bio je siguran izvođač.

2:0

Tek što je započelo drugo poluvrijeme, igrači Cibalije su pokušali ubaciti loptu pred vrata Dinama. Na kraju je ona došla do Keleza koji je odigrao povratnu za Mijokovića, a ovaj smireno povećao vodstvo domaćih.

3:0

Ponovno je lopta šetala oko obrane Dinama da bi naposljetku došla do Vitaića, koji je prebacuje do Ugrine, a ovaj odmjerenim i preciznim šutom uz pomoć vratnice pogađa mrežu.

Brekalo jedna od rijetkih Dinamovih svjetlih točaka

Daroviti član mlađih reprezentativnih uzrasta i Dinama Josip Brekalo zaigrao je u Vinkovcima za drugu momčad kluba iz Maksimira. Igrač za kojeg zanimanje pokazuju već sada najveći inozemni klubovi pokazao je odlične sposobnosti kada se nekoliko puta oslobodio svojih čuvara i precizno upošljavao suigrače. Kako je utakmica odmicala, a njegovi suigrači nisu nikako uspijevali pronaći protuigru za domaće, i on se polako uklapao u sivilo, ali je jedan od rijetkih Dinamovih igrača koji je zasužio prolaznu ocjenu.

CIBALIA                          3  (1)
DINAMO II                      0

VINKOVCI – Stadion HNK Cibalia. Vrijeme oblačno. Teren dobar. Gledatelja: 400. Sudac: Ivan Župan 6 (Bjelovar). Strijelci: 1:0 Vitaić (39-11m), 2:0 Mijoković (46), 3:0 Ugrina (65). Žuti kartoni: Dabro, Rugašević (Cibalia), Muhar, Gogić, Hudećek (Dinamo II).

CIBALIA: Matković 7, Žderić 7, Zgrablić 7, Filipović 7, Rugašević 7, Mijoković 7, Mišić 7 (od 73. Tomašević-), Vitaić 7.5, Dabro 6.5 (od 66. Baša 6.5), Ugrina 7.5, Kelez 7 (od 86. Crnčević-).

DINAMO II: Miškić 6, Hudećek 5.5, Mamić 5.5, Stolnik 5, Morris 5, Muhar 5.5, Brekalo 6, Knežević 6, Badji 5.5 (od 78. Blečić-), Carvajal 5.5 (od 53. Zenko 5.5), Gogić 5.5 (od 71. Husejinović-).

IGRAČ UTAKMICE: SANDRO UGRINA (CIBALIA)

Najčitanije iz rubrike