Osijek
25. OBLJETNICA OSNUTKA SPECIJALNE JEDINICE POLICIJE “ORAO”

Otkrivena spomen-ploča “Orlovima”
Objavljeno 23. travnja, 2016.

U povodu 25. obljetnice osnivanja Specijalne jedinice policije “Orao”, obitelji poginulih pripadnika postrojbe otkrili su jučer spomen-ploču kod kapelice Kraljice mira, na krunskoj utvrdi, na lijevoj obali Drave. Uz nazočnost brojnih pripadnika ove jedinice, vijence su, između ostalih, položili Ante Deur, izaslanik predsjednice RH, general Mladen Markač, ratni zapovjednik Specijalne policije MUP-a, gradonačelnik Ivan Vrkić i zamjenik župana Željko Kraljičak.

- “Orlovi” su prošli sva ratišta u Hrvatskoj. U oslobodilačkim i vojno-redarstvenim akcijama poginulo je 19, a ranjeno više od 60 pripadnika, a ova spomen-ploča je tu da ih se sjećamo - istaknuo je Ivan Horvat, jedan od ratnih zapovjednika SJP “Orao”.

Njezini pripadnici prošli su sva ratišta diljem Slavonije i Baranje, te uključujući i akcije Maslenica, Medački džep, Trokut, Bljesak i Oluju. Nakon polaganja vijenaca u konkatedrali sv. Petra i Pavla održana je sveta misa za poginule i preminule. Vijenci su položeni i ispred zgrade PU osječko-baranjske gdje je u poslijepodnevnim satima održana svečana akademija.(M.Bu.)

Možda ste propustili...

U CRKVI SV. KRIŽA U TVRĐI

Koncert Pjevačkog društva sv. Josipa

RETREEART ORGANIZIRA NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U PRIRODI

Šumska kupka: Zastani, udahni i rascvjetaj se!

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

2

POSLJEDICE NEVREMENA U OSIJEKU

Vjetar odlomio stablo, koje
je završilo na automobilima

3

VEĆ DUGO ZATVORENA

Raspisan poziv za saniranje krovišta knjižnice na Jugu