Mozaik
IZNENADA NAS JE NAPUSTILA JOŠ JEDNA GLAZBENA ZVIJEZDA

Odlazak legende:
Prince umro u 57. godini
Objavljeno 21. travnja, 2016.
Dobitnik sedam Grammy nagrada posljednjih je nekoliko tjedana patio od simptoma gripe

Slavni američki glazbenik, Roger Nelson, poznatiji kao Prince, umro je jučer u 57. godini nakon komplikacija izazvanih zdravstvenim problemima.

Kako je prvi javio showbiz site tmz.com, pozivajući se na više izvora, Princeovo tijelo pronađeno je jučer u njegovu studiju Paisley Park na njegovu imanju u Minnesotti. Ubrzo je vijest za Associated Press potvrdio i njegov publicist.

Prince je 15. travnja imao zdravstvenih problema zbog kojih je njegov privatni avion morao sletjeti u Illinoisu i on je bio hitno prebačen u lokalnu bolnicu. Unatoč tome, pojavio se na koncertu samo dan poslije, ali nije pjevao. Došao je samo kako bi potvrdio da je dobro, a Daily Mail piše kako je tada okupljenima rekao: Još nekoliko dana ne trošite molitve na mene.

Nakon sve glasnijih priča kako mu nije dobro, njegov publicist objasnio je da je u pitanju samo gripa. No, u posljednjih je nekoliko dana ipak bio prisiljen otkazati dva koncerta.

Prince je poznata zvijezda postao 1982. godine, nakon svog debitantskog albuma "1999". Vrlo brzo, već 1984. album “Purple Rain”, objavljen uz istoimeni film, postao je njegov prvi album na prvom mjestu Billboardove top-liste i zacementirao je Princea kao jednog od najvećih glazbenika svoje generacije. Te je godine osvojio dva Grammyja i Oscara te čak nadmašio album “Thriller” Michaela Jacksona na dodjeli American Music Awards 1985. za najbolji pop/rock album. Tijekom godina radio je s nizom bendova - The Time, New Power Generation i The Revolution - kao frontman i producent.

U svojoj karijeri koja je trajala duže od 35 godina objavio je 39 soloalbuma i nikad nije prestajao objavljivati nove materijale. Od rujna 2014. izdao je četiri nova albuma s najnovijim bendom, 3rd Eye Girl, stalno eksperimentirajući sa psihodeličnim rockom i funkom. Prince je osvojio ukupno sedam Grammyja, a čak je 30 puta bio nominiran. Policija je jučer započela istragu u Princeovu studiju.T.Kvorka

Zahvaljući svom prepoznatljivom glazbenom stilu, Prince je tijekom karijere prodao više od 100 milijuna albuma

Možda ste propustili...

PRINC HARRY I SUPRUGA MEGAN MARKLE

Produciraju dvije serije za Netflix

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

PETI SINGL S IŠČEKIVANOG STUDIJSKOG ALBUMA

Grše objavio novu pjesmu i videospot "Dalmatino"

Najčitanije iz rubrike