Kultura
KREATIVNA RIZNICA

U prva dva dana više od 1700 posjetitelja poslušalo 60-ak različitih događanja
Objavljeno 21. travnja, 2016.

OSIJEK - Nakon svečanog otvorenja Kreativne riznice, na Ekonomskom su fakultetu prvoga dana otpočela događanja u svim prostorima fakulteta. Organizatori su okupili predstavnike 12 sektora kulturne i kreativne industrije iz cijele Hrvatske. O društveno odgovornoj kreativnosti industrije projekata raspravljali su stručnjaci, znanstvenici, slobodni umjetnici, kreativni amateri i studenti. Do isteka drugog dana više od 1700 posjetitelja poslušalo je više od 60 događanja (predavanja, izložaba, radionica, okruglih stolova, panela, predstavljanja knjiga, predstava) od ukupno najavljenih 105 različitih sadržaja u prostorijama Ekonomskog fakulteta tijekom četiri dana manifestacije.

Prvi dan Kreativne riznice posjetilo je 812 posjetitelja, a sadržaji su se nakon svečanog otvorenja održanog u Auli glagoljice nastavili održavati u više istodobnih sekcija. Neke od tema na kojima su se razvile atraktivne rasprave bile su teme o zelenom marketingu i odgovornoj marketinškoj komunikaciji, o društvenoj odgovornosti u civilnom društvu, o specifičnostima kreativnih regija, o kreativnim potencijalima Slavonije i Baranje. Na predavanjima su sudionici mogli naučiti i kojim se tehnikama potiče kreativno razmišljanje, odnosno upoznati se s modelima kreativnog donošenja odluka. Među posjećenijim događajima bila je radionica profesorica Trgovačke i komercijalne škole “Davor Milas” - “Društvena odgovornost pojedinca pri kreativnom upravljanju vremenom”, te Sandre Marijanović i Zlatka Kozine “reDIZAJN”. Prvi je dan završio dvjema predstavama učenika Isusovačke gimnazije i Scene osječkih studenata.

Zanimljivim predavanjem Igora Mavrina i Vladimira Hama o uspjehu Osijeka kao finalista u kandidaturi za EPK 2020. započeo je drugi dan manifestacije, a među posjećenijim su događajima toga dana bili okrugli stol o društveno odgovornim medijima koji je moderirao Igor Gajin te panel “Proaktivni poticaji u KKI grada Osijeka”, na kojem je Josipa Mijoč razgovarala s Draganom Vulinom, Vladimirom Hamom, Belom Ikotićem i Tomislavom Jakopecom. U večernjim satima predstavljena je knjiga “Kreativna industrija i nakladništvo” autorice Nives Tomašević.N.Vekić

Možda ste propustili...

U SLATINI NASTUPIO AKADEMSKI MUŠKI ZBOR FER-A

Među posljednjim europskim velikim muškim zborovima

NOVO IZDANJE ŠKOLSKE KNJIGE "QUINCY JONES: 12 NOTA – O ŽIVOTU I KREATIVNOSTI"

Mudre lekcije velikoga Quincyja Jonesa

Najčitanije iz rubrike