Regija
OŠ “MIJAT STOJANOVIĆ” U BABINOJ GREDI SLAVI DAN ŠKOLE

Moderna škola uspješno priprema generacije za životne izazove
Objavljeno 22. travnja, 2016.

Vezani članci

JOSIP KRNIĆ, NAČELNIK OPĆINE:

Babina Greda bit će zeleni punkt Europe

Svečano će u petak biti i u OŠ “Mijat Stojanović” u Babinoj Gredi koja slavi Dan škole. Škola je aktivni nositelj aktivnosti u području kulturno-društvenih, sportskih i humanitarnih djelatnosti u lokalnoj zajednici, zahvaljujući suradnji s lokalnom samoupravom, Općinskom narodnom knjižnicom Babina Greda i udrugama građana na području općine. Škola ima 332 učenika, koji pohađaju nastavu u 17 razrednih odjela, i 38 nastavnika i stručnih suradnika. Još uvijek nema sportsku dvoranu pa se nastava tjelesne kulture izvodi u školskom holu, učionicama i na obližnjim travnatim površinama. Prošle je godine obilježeno 240 godina školstva u Babinoj Gredi. Predsjednici razrednih odjela zakopali su vremensku kapsulu u kojoj je pohranjeno 17 predmeta koji su odraz suvremenog načina života učenika - kalkulator, geometrijski pribor, fotografije, crteže, pisma, posljednji broj Školskih novina… Na tom su mjestu učenici posadili stablo magnolije, s namjerom da se kapsula otvori 2075. godine, za 300. obljetnicu školstva. Školska monografija predstavljena je u rujnu u sklopu Dana Mijata Stojanovića, velikana hrvatske pedagogije i Babogredca po kojemu škola nosi ime. Prikazom prikupljene i obrađene građe fotografija i zapisa iz školskog i privatnog arhiva učitelja sačuvani su od zaborava važni povijesni detalji i sjećanje na školu i njezinu povijest.

Babogredska škola danas je moderna školska ustanova. Odabrana je u CarNetovom projektu E-škole: razvoj sustava digitalne zrelosti škola, kroz koji će se u školi omogućiti korištenje suvremenih tehnologija, alata, metoda i sadržaja u nastavi.

- Već krajem ove školske godine kreće se u izradu žične i bežične mreže i opremanje učionice biologije s 30 tableta te sustavom za upravljanje uređajima, a nova učionica matematike dobit će prezentacijsku opremu. Svi će nastavnici dobiti prijenosna računala, hibridna računala ili tablete, a za njih će se organizirati posebne edukacije preko interneta i uživo - kaže ravnateljica Đurđica Babić.

Kroz projekt bi se trebali razviti i digitalni obrazovni sadržaji za 7. i 8. razred i integrirati u nastavni proces. Predmeti koji će biti probno odjeveni u digitalno ruho su matematika, fizika, biologija i kemija. OŠ “Mijat Stojanović” sudjeluje u brojnim projektima i aktivnostima u kojima su nositelji ili partneri drugih ustanova ili organizacija.

- Vjerujem da će ova škola održati ovo mjesto, nastaviti uspješno pripremati generacije za životne izazove uz potporu i razumijevanje zajednice te biti sve ono što škola za jedno ovakvo mjesto znači - zaključuje ravnateljica Babić. M. Lešić Omerović

Možda ste propustili...

POTPORA OPĆINI KNEŽEVI VINOGRADI

Za novu općinsku zgradu 60.000 €

MEĐUNARODNO NATJECANJE

JVP Sl. Broda uspješan u Češkoj

DVD BENIČANCI

Za dom 30.000 €

Najčitanije iz rubrike