Regija
SUVERENI MALTEŠKI RED POSREDOVANJEM BARUNA ČEPINSKOG DONIRAO OPREMU

U Opću bolnicu Našice stigli kreveti,
madraci, noćni ormarići, hodalice...
Objavljeno 21. travnja, 2016.

NAŠICE – Opća bolnica u Našicama dobila je donaciju Suverenog viteškog Malteškog reda koja je stigla iz Švicarske posredovanjem baruna Nikole Adamovicha Čepinskog, viteza i veleposlanika Malteškog reda u Hrvatskoj. Suvereni viteški Malteški red donirao je 36 rabljenih kreveta s madracima, 15 noćnih ormarića, nekoliko dvosjeda, trosjeda i stolova za pregled te desetak hodalica za osobe s invaliditetom. U ime Opće bolnice Našice riječi zahvale uputio je sanacijski upravitelj, dr. Dražen Bedeković, rekavši da se radi o izuzetno vrijednoj donaciji.

- Za našu bolnicu ova donacija jako puno znači. Iako su to kreveti, noćni ormarići, stolice i hodalice koji su već bili upotrijebljeni, za nas su kao novi. Jer, u zapadnoeuropskim bolnicama kreveti se mijenjaju svakih pet godina, a mi imamo krevete još od početka bolnice, a to je od 1971. godine – rekao je sanacijski upravitelj dr. Bedeković i dodao da će donacija biti raspoređena bolničkim odjelima na kojima je najpotrebnije zamijeniti stare i dotrajale krevete.

U Našice je iz Zagreba stigao i barun Nikola Adamovich Čepinski sa suprugom Angelom Freiin Spies v. Büllesheim, pa su osobno nadzirali istovar donacije iz šlepera, čiji su prijevoz najvećim dijelom financirali.

- Ova donacija uslijedila je nakon razgovora sa sinom koji živi u Švicarskoj. Sin je uspostavio potrebne veze kako bi se osigurala donacija za bolnicu. Imali smo malo problema s papirologijom, no sretan sam što se ova donacija uspjela realizirati. Zadovoljan sam što možemo isporučiti ovu donaciju za poboljšanje uvjeta u bolnici u Našicama – naglasio je barun Nikola Adamovich Čepinski.

Na upit novinara zašto se odlučio posredovati u donaciji našičkoj bolnici, barun Adamovich Čepinski je odgovorio: “U povratu nacionalizirane imovine dobio sam šume, tako da je u redu da se trudim da pomognem Našicama tamo gdje je moguće.”

Barun Nikola Adamovich Čepinski po majci je Pejačević i jedini je potomak te plemićke obitelji u Hrvatskoj.S.Fridl

Možda ste propustili...

GRAĐA O USTANOVI U VUKOVARSKOM ARHIVU NA 46 JE DUŽNIH METARA

Izložba o Brodskoj imovnoj općini, znamenitoj zgradi iz 1873. u središtu Vinkovaca

IZNIMNO VELO ZANIMANJE

Poziv za potpore zasad zatvoren

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana